В княжому місті презентували новий підручник з вивчення польської мови

19 Жовтня 2017, 16:33
6285

19 жовтня у Володимирі-Волинському в актовому залі педагогічного коледжу ім. А. Ю. Кримського відбулась презентація підручника польської мови для учнів 9-го класу загальноосвітніх навчальних закладів.

Презентував посібник співавтор, радник посольства України в Польщі, перекладач та наш земляк Микола Ярмолюк

Слід зауважити, що автори підручника -  Леся Біленька-Свистович, Єжи Ковалевський та Микола Ярмолюк. Книга, так само як і решта посібників з вивчення польської мови для різних класів, виданих роками раніше, призначені для вивчення польської як другої додаткової мови у загальноосвітніх навчальних закладах нашої країни.

Важливість вивчення як іноземних мов взагалі, так і польської мови зокрема, підкреслив також у своєму виступі перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук. Він звернув увагу присутніх, що для нашого прикордонного міста цей підручник стане ще одним допоміжним засобом у налагодженні культурних та освітніх зв’язків, підготовці українських учнів до вступу у польські навчальні заклади.

До речі, один із співавторів книги Микола Ярмолюк, який, власне, й презентував посібник, тривалий час мешкав у Володимирі-Волинському, навчався у четвертій школі (нині - гімназія ім.О.Цинкаловського). Нині ж пан Микола мешкає у сусідній Польщі, проте прикладає максимум зусиль задля налагодження культурних та освітніх зв’язків із рідною Україною.

Захід проходив під патронатом міського голови Петра Саганюка та Генерального консула Республіки Польща в місті Луцьку Вєслава Маріана Мазура.













 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024