«Почесний громадянин Володимира-Волинського» став «Почесним професором» престижного вузу

19 Жовтня 2017, 20:56
6344

19 жовтня у Лесиному виші відбулася церемонія вручення диплому «Почесний професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки» громадському діячу, голові німецької доброчинної організації «Україна. Допомога. Брайтшайд» Генріху Беннеру.

У заході взяли участь ректор Ігор Коцан, проректори, викладачі, студентство вишу та митрополит Луцький і Волинський Михаїл, - повідомляє Волинська правда.

«Присвоєння звання «Почесного професора Східноєвропейського національного університету» є найвищою відзнакою нашого навчального закладу. Це звання присвоює університетська спільнота людям, які мають вагомі заслуги в царині науки, освіти, культури та суспільствознавства», – зазначив Ігор Коцан.

До слова, цей почесний статус найбільшого вишу Волині мають такі відомі українські особистості, як Олександр Моцик, Андрій Гуржій, В’ячеслав Брюховецький, Лариса Івшина, Віктор Ющенко, Василь Кремень, Ігор Юхновський, Тоні Палмер, Еджидіо Рангоне та інші.

Декан факультету іноземної філології Оксана Рогач розповіла про важливий внесок Генріха Беннера в освіту, культуру та здійснення міжнародного співробітництва. Волонтер очолив німецьку доброчинну організацію «Україна. Допомога. Брайтшайд», що підтримує різноманітні гуманітарні проекти у Луцьку, Бродах, Володимир-Волинському та містечку Підкаменем.

«Ми хочемо займатися не лише гуманітарною допомогою, а вихованням молоді в європейському напрямку. Уряд в Німеччині готовий підтримувати та сприяти студентським обмінам», – зауважив під час свого виступу Генріх Беннер.

До речі, Генріх Беннер є також Почесним громадянином Володимира-Волинського і за останні кілька років чимало зробив для княжого міста, його мешканців. Свої доброчинні поїздки (а це понад 30 вантажівок з речами гуманітарного призначення) німецький благодійник здійснює з 2010 року. Він співпрацює з місцевим благодійним фондом однієї з церков. Добре обізнаний із проблемами Володимира-Волинського, його мешканців.

Німецький благочинник подарував орган для каплички Святої Софії при Східноєвропейському національному університеті.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл подякував професору за співпрацю із церквою та висловив сподівання на подальшу спіпрацю. 







 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024