В Устилузі та Льотничому свої двері відкрив Університет третього віку

24 Жовтня 2017, 12:44
6893

19 жовтня 2017 року в місті Устилуг відбулося відкриття факультетів Університету третього віку міста Устилуг та села Льотниче. Подібні університети давно існують у розвинених країнах світу і їхнім  головним завданням є покращення життя людей літнього віку.

- Досвідчені люди стверджують – в юності здається ніби старість настає в 30. В 45 розумієш, що все ще попереду. В 60 здогадуєшся, що поки ти на ногах, нічого не втрачено. А в 70 років виявляється, що можна нарешті займатися тим, про що мріяв усе життя. Третій (він же пенсійний) вік дехто сприймає як вирок. Насправді усе навпаки. Нарешті після буремної молодості та важких буднів зрілості людина отримує шанс пожити для себе, взяти від життя те, на що раніше не вистачало часу, - переконує завідувач відділення соціальної допомоги вдома Людмила Широчук.

Слухачі університету Лідія Козак та Арсентій Боритюк наші місцеві поети які самі пишуть вірші, пісні та сценарії до  свят, читали того дня вірші, інші присутні - виконували їх пісні. 

На урочистому відкритті були присутні голова Союзу Українок Ніна Гук та соціальний працівник терцентру Інна Залевська, які привітала присутніх. Побажали міцного здоров’я, мирного неба та всіляких гараздів.

Читайте також: Костели Володимирщини в 1930 році: нові фото.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024