Делегація з Володимирщини побувала на Раді регіонального розвитку у Києві

29 Жовтня 2017, 12:58
6163

У вівторок, 24 жовтня в Міжнародному виставковому центрі у Києві відбулося шосте засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка.

Делегація від Волинської області становила більше шести десятків представників виконавчої влади, місцевого самоврядування, бізнесових кіл.

Володимир-Волинський район представили: голова райдержадміністрації Наталія Василець, голови Зимнівської та Устилузької об'єднаних територіальних громад В'ячеслав Католик та Віктор Поліщук, а також депутат обласної ради Валерій Діброва.

Головними темами Ради стали, насамперед, стратегія розвитку держави, головні пріоритети економічної політики, напрямки дерегуляції та інші важливі аспекти життя країни.

Звертаючись до присутніх, Петро Порошенко коротко окреслив перелік тем, на яких зупиниться, а також наголосив: у першій частині засідання говоритимуть переважно про інвестиції, а також про взаємодію влади та бізнесу.

Окрім того, у виступі Президент зазначив, що у 2017-му відновлення доріг стало загальнонаціональним проектом. Мовляв, експеримент, започаткований ще у 2015 році, коли задіяли ресурс місцевої влади та можливості державного бюджету, увінчався успіхом.

Започаткована в 2014 році реформа децентралізації, яка дозволила наростити ресурси місцевих бюджетів, покликана не тільки акумулювати кошти на місцях, а й навчити заробляти та примножувати бюджетні статки. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Також на засіданні виступали міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, який проінформував наскільки змінилась і у якому зараз стані економіка країни. Генеральний прокурор України Юрій Луценко висловив своє бачення щодо подій біля Верховної ради України. Голова Комітету Верховної ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна розповіла про адміністрування податку на додану вартість.




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024