Виявили порушення виборчого законодавства на одній з дільниць Зарічанської ОТГ

29 Жовтня 2017, 13:36
5459

У громадах Волині, де сьогодні відбуваються вибори,  спостерігачі ОПОРИ продовжують виявляти факти недотримання Закону України «Про місцеві вибори».

Зокрема, у приміщенні середньої виборчої дільниці № 070022, що розташована у с. Заріччя №070022 (Зарічанська ОТГ), спостерігач виявив наявність лише трьох виборчих скриньок та трьох кабінок для голосування.

Нагадаємо, що відповідно до частини 3 статті 76 Закону України «Про місцеві вибори» кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Кожній виборчій скриньці присвоюється власний номер, який проставляється на цій скриньці. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок.

При цьому у частині 1 статті 76 Закону України «Про місцеві вибори» зазначається, що голосування проводиться у спеціально відведеному приміщенні, в якому обладнуються у достатній кількості кабіни для таємного голосування та визначаються місця видачі виборчих бюлетенів. Для малих виборчих дільниць кількість таких кабін повинна бути не менше двох, для середніх - не менше чотирьох, для великих - не менше шести. На одній виборчій дільниці облаштовується одне приміщення для голосування. Контроль за облаштуванням приміщення для голосування покладається на дільничну виборчу комісію.

За усіма виявленими фактами спостерігачі ОПОРИ склали акти про порушення.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, надання обладнання та інвентаря виборчим дільницям відповідно до пункту 3 частини 1 статті 73 Закону України «Про місцеві вибори» належить до компетенції органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

До речі, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Нагадаємо, у неділю, 29 жовтня, у 19 об’єднаних територіальних громадах обирають голів та депутатів на Волині. У Володимир-Волинському районі вибори проходять у Зарічанській та Оваднівській громадах.

Голосування на дільницях розпочалося о 8:00.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024