«Старий» новий голова Зарічанської ОТГ: кілька фактів з політичної біографії

30 Жовтня 2017, 15:10
7920

На виборах до Зарічанської об’єднаної територіальної громади 29 жовтня переміг Ігор Пальонка, який йшов самовисуванцем.  Таку інформацію оприлюднила прес-служба «УКРОПу», яка вела паралельний підрахунок голосів на виборах ОТГ.

Ігор Пальонка був єдиним кандидатом на посаду голови цієї ОТГ, а тому й не дивно, що отримав 96,72 % голосів. Раніше він займав посаду голови Зарічанської сільської ради і був членом партії БПП «Солідарність». Проте перед цими виборами кандидата підтримував нардеп від «Народного фронту» Ігор Гузь, - пише Волинь24.

Нова громада: площа і населення

Зарічанська ОТГ розташована у Володимир-Волинському районі й охоплює площу 85,55 м2 та понад 5 тисяч населення.

До громади увійшли дві сільські ради: Зарічанська (села Заріччя, Дігтів, Новосілки, Орані, Суходоли, Федорівка) та Ласківська (села Ласків, Вощатин).

Як зазначали експерти раніше, формат об’єднання не відповідає перспективному плану формування територій громад Волині та вимогам методики формування спроможних територіальних громад.

Тим не менше, було передбачено можливість їхнього об’єднання за добровільним форматом.

Новий голова: 7 гектарів землі та підозра в корупції

У декларації про доходи та статки за 2016 рік Ігор Пальонка вказав 7,2 гектара землі в селі Заріччя, записані на нього, його тестя і тещу. На тестя голови ОТГ задекларовано також будинок площею 85 м2.

На посаді голови сільської ради у минулому році Ігор Пальонка заробив 58,4 тисяч гривень (в середньому 4,9 тисяч гривень на місяць). 44,9 тисяч гривень мала його дружина-освітянка. 29 тисяч гривень сумарної пенсії отримали тесть і теща чиновника.

Як повідомляв всеукраїнський рух проти політичної корупції «ПІД КОНТРОЛЕМ», Ігор Пальонка може бути причетний до корупції.

За інформацією руху, будучи членом партії БПП «Солідарність», сільський голова посприяв тому, аби перемогу на тендері з реконструкції будинку під ДНЗ здобула фірма однопартійця.

З формальних причин нібито відхилили найдешевшу пропозицію і переможцем стало ТОВ «Житлобуд-2», яке подало пропозицію на 780 тисяч гривень дорожчу. Власником та керівником цього підприємства є депутат Волинської облради від БПП Леонід Стефанович.

Нагадаємо, спостерігачи від «ОПОРИ» виявили порушення на одній із дільниць Зарічанської сільської ради. Зокрема, у приміщенні середньої виборчої дільниці № 070022, що розташована у с. Заріччя№070022 (Зарічанська ОТГ), спостерігач виявив наявність лише трьох виборчих скриньок та трьох кабінок для голосування.

Коментарі
31 Жовтня 2017, 12:15
Ігор Анатолійович дуже порядна і чесна людина. Зарічанській ОТГ дуже повезло з таким головою. А шукати "причетність до корупції" в людині, яка щось робить, дуже просто.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024