Рятувальники нагадали службовцям про безпеку

02 Листопада 2017, 13:30
5363

2 листопада рятувальники провели семінар-навчання з працівниками Володимир-Волинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

Про це повідомляють у Володимир-Волинському міськвідділі У ДСНС України у Волинській області 

Під час заходу рятувальники нагадали порядок та правила використання первинних засобів пожежогасіння, правила поведінки при виникненні надзвичайних ситуацій, способи оповіщення населення про надзвичайні ситуації в умовах мирного часу та особливого періоду, послідовність дій при евакуації персоналу за сигналом  «Увага всім!», укриття в захисних спорудах, пристосованих укриттях тощо.

Йшлося і про дії у разі загрози раптових обстрілів, повітряних атак, збройних нападів, не допущення паніки та можливі замасковані вибухові пристрої. Залежно від мети терористичного акту такі пристрої, споряджені годинниковим механізмом, можуть залишатись у житлових будинках, навчальних закладах, установах і організаціях, підприємствах, громадському транспорті, завдяки пильності громадян можна запобігти численним жертвам від спрацювання вибухового пристрою. Вибухова речовина може бути різноманітного виду та мати різні властивості, що, у свою чергу, надає можливість замаскувати вибуховий пристрій навіть у поштовому конверті.

Рятувальники нагадали, що при виявленні вибухового пристрою або підозрілої речі вкрай необхідно  зберігати спокій та негайно повідомити про знахідку представників поліції, охорони, аварійно-рятувальних служб або зателефонувати за номерами 101, 102.

На завершення свого виступу усім присутнім вручені тематичні листівки з питань безпеки життєдіяльності з побажаннями вже сьогодні озброїтися знаннями, необхідними на випадок аварії, катастрофи, стихійного лиха.



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024