«Кіно - це те, що змінює глядача на краще, а не деморалізує з екрану», - переконана режисерка фільмів про Волинь

05 Листопада 2017, 20:59
7787

У документальних та ігрових короткометражках володимир-волинської режисерки Світлани Федонюк знімаються звичайні, але  неперевершені у своїх захопленнях та поведінці волиняни.

Хтось грає сам себе – як збирач книжок Петро Бриняк із хутора Підбереззя на Горохівщині, а хтось – інтелігентного дідуся з особливими потребами, як наш славний земляк Ярослав Абрамюк, провідний актор Волинського академічного музично-драматичого театру імені Тараса Шевченка.

Найсвіжіший ігровий фільм Світлани - «Начитали» - показав володимир-волинцям випускницю місцевого педколеджу Аліну Жук та підприємця Андрія Недбало – у ролях молодої пари, яку об»єднало у сім»ю… читання книжок. Молода мама, фотограф Ольга Аракчеєва зіграла продавця книгарні «Є», що на площі Героїв.

«Знімаю тільки те і тільки тих, хто відповідає моєму уявленню про цікаву особистість, хто мотивує, захоплю і надихає. Негативу та бруду вистачає у нашому сьогоденні й так, не варто цього додавати людям ще й з екрану. Нестатки, мізерні пенсії, безробіття, недоїдання – це лише етапи економічного становлення кожної великої країни. Кіно завжди допомагало виживати морально та психологічно. Кіно – прекрасне мистецтво, воно покликане змінювати глядача на краще, тому не варто ним деморалізувати людей», - переконана Світлана Федонюк і пропонує переглянути свій режисерський та продюсерський доробок за посиланнями: 

Петля https://vimeo.com/77891835

Чудо Господнє https://vimeo.com/53666382
 
Нагадаємо, до завершення голосування за Громадські проекти залишився один день. Тобто, вночі з понеділка 06 листопада на вівторок 07 листопада стане відомо чиї ідеї отримають фінансування з міського бюджету.

Проект Світлани Федонюк - «Промо-ролик про місто Володимир-Волинський» №25. Проголосувати можна тут:  https://volodymyr.pb.org.ua/projects/show/25.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на емейл [email protected] або в рубрику«Додати новину».

А також підписуйтеся на наші групи у Фейсбук

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024