Володимирщина: держслужбовці писали диктант національної єдності

09 Листопада 2017, 22:16
5496

«Наші пісні» - саме під такою назвою 9 листопада у залі засідань Володимир-Волинської РДА писали радіодиктант більше трьох десятків працівників райдержадміністрації та районної ради на чолі з керівником апарату Сергієм Романюком.

Укотре текст диктував доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Диктант налічував близько півтори сотні слів і складений відповідно до всіх приписів і норм українського правопису, - повідомляє відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

Як зауважують учасники, написання диктанту стало не лише перевіркою знань української мови, а й певним стимулом завжди спілкуватися державною мовою, постійно її вивчати, популяризувати та берегти як символ могутньої української держави.

Довідково:
Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – це унікальна подія, яка відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. Українське радіо започаткувало акцію ще 2000-го. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову.
Як правило, текст – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису – складається близько з 150 слів. Диктор читає його в прямому ефірі двічі.

За час проведення Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Десятки тисяч листів надходять з усіх областей України та з-за кордону.Пишуть люди різного віку і різних професій: школярі і студенти, військові і робітники, пенсіонери і домогосподарки. Пишуть наодинці з приймачем і цілими колективами.

Нагадаємо, диктант єдності пишуть у День української писемності та мови, який відзначається 9 листопада.

Цьогоріч він відбувався у сімнадцятий раз, до того ж, у форматі міжнародного флешмобу.





 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на емейл [email protected] або в рубрику«Додати новину».

А також підписуйтеся на наші групи у Фейсбук та Google+

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024