Оберіг для воїнів: юні володимирські умільці подарували бійцям 14 ОМБр ляльку-мотанку

13 Листопада 2017, 12:04
8319

На якнайшвидше повернення додому військовослужбовців 14 окремої механізованої бригади чекали не лише їх рідні та друзі. Про щасливе повернення наших солдат щодня мріяли й маленькі жителі Володимир-Волинського району.

Вони не лише писали листи підтримки та надсилали свої малюнки у зону проведення антитерористичної операції Героям-захисникам, а й готували подарунок до їх повернення, - повідомляють у відділі освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

Вихованці гуртків «Образотворче мистецтво» та «Моделювання іграшки-сувеніру» районного Будинку школяра Богдан Серпухов, Діана Вихватенко й Вікторія Жила (керівники Сітлана Литвинчук, Валентина Серпухова і Олена Смаль) виготовили ляльку-мотанку - Берегиню роду для наших воїнів.





 

До слова, лялька-мотанка- це оберіг родини й роду, могутній магічний талісман, дух наших предків. Головне її призначення – берегти душу свого власника від усякого зла та нечистих помислів. Лялька «Берегиня» – популярний різновид мотанок, якій замість обличчя намотували хрест, що утворює вертикаль (духовність) та горизонталь (земне життя).

- Хрест у колі замість обличчя – солярний знак – модель нашої світобудови, глибинний символ зародження життя й родючості, продовження й збереження роду, зв’язку між минулими та майбутніми поколіннями, - зазначила у розмові директор районного Будинку школяра Наталія Бучковська. - Цієї традиції при її виготовленні дотримувалися і ми, вкладаючи у неї свою енергетику, програмуючи на добро.
І от сьогодні, користуючись нагодою, вихованці РБШ, передали її нашим військовим, щоб цей оберіг захищав їх, як під час проведення АТО, так і в мирні дні.

Нехай цей оберіг дасть змогу кожній родині дочекатися додому своїх синів і дочок, батьків, матерів, сестер, братів, чоловіків, коханих. Хай Україна процвітає і, нарешті, мир і спокій запанує у нашому спільному домі, на нашій землі.

Нагадаємо, у суботу, 11 листопада о 9.30 на площі Героїв урочисто зустріли бійців 14-ї ОМБр із зони проведення антитерористичної операції на Сході країни.

О 8.30 військовослужбовці від плацу бригади вирушили урочистим маршем по вулиці Ковельській - від КПП бригади до центральної площі міста, де й розпочалися урочистості.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на емейл [email protected] або в рубрику«Додати новину».

А також підписуйтеся на наші групи у Фейсбук та Google+

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024