Овадне: в професійному ліцеї міняли цигарки на цукерки

17 Листопада 2017, 14:49
Фото ілюстративне 6226
Фото ілюстративне

16 листопада 2017 року в Оваднівському професійному ліцеї працівники Володимир-Волинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели профілактично-інформаційну акція «Міняю цигарку на цукерку».

Про це повідомляє відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

Щороку в третій четвер листопада в усьому світі відзначають Міжнародний день відмови від паління. Є це свято і в календарі українців.

Ця дата - це прекрасний привід задуматися над тим, що в цілому у нашій країні зараз курить десята частина жінок, більше половини всіх чоловіків, 53% старшокласників. Тому Міжнародний день відмови від куріння обов'язково пов'язаний з проведенням заходів, які сприяють боротьбі з цією згубною звичкою.

Відтак, 16 листопада 2017 року в Оваднівському професійному ліцеї працівники Володимир-Волинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели профілактично-інформаційну акція «Міняю цигарку на цукерку».

- З метою популяризації здорового способу життя, учні ліцею здійснювали обмін «негативної звички» на солодкі ласощі, - коментувала захід директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Альона Пальонка.

Водночас, її колега, головний спеціаліст Володимир-Волинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей Наталія Рудюк провела із курцями міні-бесіду про вплив тютюну на організм.

- Нікотин - це судинна отрута. Спочатку він розширює судини, а трохи пізніше настає їх звуження. Це вносить негативний вплив в роботу органів, насамперед, серця і головного мозку. Частота скорочень серця під дією нікотину збільшується, а це додаткове навантаження на нього. Крім того, в процесі куріння нікотин розчиняється в слині і потрапляє в шлунок. Слизова шлунка подразнюється, відбувається додаткове виділення кислоти, а це тягне за собою виникнення виразкової хвороби, - зазначила Наталія Степанівна.

Основний меседж, який ми хотіли донести до студентів - здоров'я підростаючого покоління визначає в майбутньому здоров'я всієї нації, наголосила Альона Миколаївна.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024