Володимир: у «хрущовці» провели тест-драйв встановленого пандуса

28 Листопада 2017, 14:21
5168

У Володимирі-Волинському провели випробування встановленого пандуса в «хрущовці» по вулиці Сагайдачного, 7.

На тест-драйв були запрошені представники місцевої влади, журналісти та активісти, - пише БУГ.

«Ця людина вже два роки знаходиться в такому стані і знаєте, я не помічала проблеми. Коли ж я брала участь у зйомках соцролику, то зрозуміла, що люди дивляться на таких, як цей чоловік і не бачать, слухають і не чують. Після зйомок короткометражки “Начитали” я почала їх помічати, бачити і чути. Він звертався до влади, і ніхто його не почув! Я не могла проходити повз його», – розповіла ініціаторка встановлення пандуса Ганна Фурман.

Нагадаємо, на нещодавній сесії депутатів міськради у частині «Різне» виступила Ганна Фурман із проханням посприяти встановленню пандуса у цьому будинку. Тоді міський голова дав доручення вивчити дане питання та допомогти чим можна.

«Чому я підтримала Ганну Фурман? За 26 років це мабуть перший пандус у «хрущовках» Володимира-Волинського. Вони його встановили, потім двічі переробляли. Аня змогла зрушити кригу. Сьогодні ми по-аплодували нашому ЖЕКові і всім подякували хто долучився. В подальшому планую ініціювати Програму по встановлення пандусів у будинках де живуть інваліді», – доповнила Світлана Федонюк.

28 листопада, у день випробування, інвалід з допомогою дружини зміг виїхати на поріг будинку, а також піднятися назад до квартири. Чоловік має ще одне прохання до місцевої влади - щоб зрізали гілки, які закривають вікно в кімнаті.

Також, Світлана Федонюк публічно через ЗМІ звернулася до міського голови Петра Саганюка, аби він перевірив чим зайняті його заступники в робочий час. Бо на  тест-драйв запрошували їх усіх, проте ніхто не з’явився.

Жінка запевняє, що наступним стане облаштування її будинку, Ковельська 233, адже на 6-му поверсі мешкає сім’я з аналогічними потребами і їм постійно доводиться спускатися по сходах.




 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024