На Володимирщині вшанували людей з особливими потребами

02 Грудня 2017, 11:17
4766

1 грудня 2017 року у культурно-мистецькому центрі вшановували людей з особливми потребами.

Зі словами підтримки й щирими побажаннями до них звернулися представники міської та районної влади, представники громадських інституцій. 

- Рівень цивілізованості кожного суспільства залежить від того, як воно ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе. Завжди турбота про осіб з інвалідністю в основному трималася на щирій добрій волі окремих людей. Адже вони ніколи не вимагають до себе жалю, і як можуть зі всіх своїх сил пристосовуються до умов життя, незалежно від віку і способу заняття для них не потрібно щось особливе, лише елементарне - можливість жити, жити серед людей, прагнути спілкування і проявити себе - бути в суспільстві і відчувати себе його рівноправними членом. Тільки захищаючи гідность людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя.
Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, відмінними фахівцями, навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів суспільства жити і творити на його благо, - зазначив керівник апарату Володимир-Волинської райдержадміністрації Сергій Романюк.

Заступник міського голови, секретар міської ради Олег Свідерський зазначив, що відзначення цієї дати – це добра нагода звірити, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідних умов життя людей, обділених міцним здоров’ям, аби ніхто з них не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами. Також він наголосив, що люди з інвалідністю прийшли у цей світ, щоб робити його кращим, а суспільство навчати бути добрим, толерантним та милосердним.

На завершення свого виступу Олег Свідерський вручив подяки та премії тим громадянам з інвалідністю, які, не зважаючи на недугу, віднайшли себе у творчості та беруть активну участь у мистецькому та культурному житті міста, а також грошову підтримку людям, які її найбільше потребують.

За активну громадянську позицію, дієву участь у роботі міськрайонної організації інвалідів, виявлений творчий потенціал і майстерність у виготовленні виробів художньо-декоративного мистецтва Сергій Романюк вручив грамоти Миговичу Святославу Петровичу, Дацюку Анатолію Петровичу, Байталосі Зінаїді Ростиславівні, Морозовській Ганні Володимирівні, Ткачук Ользі Володимирівні, Махонюк Надії Стахівні, Грибу Миколі Федоровичу, Гіль Ганні Василівні та Армаровій Альоні Володимирівні.

Того дня у фойє КМЦ презентували виставку доробків, створених руками людей з особливими потребами. 

Довідково:
В районі проживає майже 1,5 тис. осіб з обмеженими фізичними можливостями, серед цих осіб – 115 дітей. В управлінні соціального захисту населення на обліку щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням перебуває 95 осіб з обмеженими фізичними можливостями.












 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024