Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат: Міністр освіти пообіцяла закладу свою підтримку

06 Грудня 2017, 17:58
8352

Сьогодні Міністр освіти Лілія Гриневич зустрілася із делегацією з міста Володимира-Волинського, на чолі з народним депутатом України Ігорем Гузем. Вочевидь, це означає, що нардеп з командою приступив до втілення плану «А», про який нещодавно вів мову на зустрічі, що пройшла у Володимир-Волинській спеціалізованій школі-інтернат І-ІІІ ступенів (ЦОСПП).

«Одне із питань, яке турбує багатьох батьків у Володимирі-Волинському – збереження повноцінного фінансування Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату, де навчаються їх діти. Аби добитися підтримки закладу, сьогодні разом із директором школи-інтернату Валентином Вірковським та першим заступником міського голови Володимира Ярославом Матвічуком зустрілися із Міністром освіти Лілією Гриневич.

Міністр дала зрозуміти, готова максимально допомагати школі-інтернату для збереження досвідченого колективу, а також фінансування програм підготовки дітей та молоді у спортивному, природничому та інших напрямках. Це один із найкращих закладів такого профілю не тільки на Волині, а й в Україні, тому він повинен мати належне забезпечення.

Отож, наразі спільно із представниками Міністерства освіти та науки розробляємо механізм співфінансування школи-інтернату із різних бюджетів.

Запевняю батьків та персонал закладу - все буде добре)», - написав у своєму пості народний обранець.

Нагадаємо, спеціалізована школа-інтернат «Центр освіти і соціально-педагогічної підтримки» - це один з найкращих навчальних закладів, рівних якому важко знайти у всій Волинський області та й за її межами.

На жаль, незабаром ця освітня установа у такому вигляді, в якому вона є зараз, може припинити своє існування. Причина - реформа освітньої галузі, яка замість того, щоб допомагати та розвивати подібні установи, «душить» їх в своїх обіймах.

Слідуючи новому закону «Про освіту», обласне управління освіти налаштоване відмовитися від фінансування дошкілля і молодших класів цього навчального закладу і повністю ліквідувати ці ланки.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024