Новини з кордону: обмежили безмитне ввезення товарів в Україну

08 Грудня 2017, 17:24
Фото ілюстративне 10721
Фото ілюстративне

Для ввезення в Україну товарів на 500 євро доведеться дотримуватися певних часових проміжків. Встановлено новий ліміт на отримання посилок з-за кордону.

Верховна Рада України в ніч на п’ятницю, 8 грудня, обмежила безмитне ввезення товарів в Україну: як при самостійному перетині кордону, так і при поштовій пересилці, повідомляє Zaxid.net.

Такі зміни запроваджені з метою збільшення надходжень до бюджету.

Якщо законопроект підпише спікер і президент, то українці без сплати мита зможуть отримувати 3 посилки загальною вартістю в 150 євро в місяць. Починаючи з четвертого відправлення, вони будуть обкладатися податком, митом і акцизом. Обмеження в 150 євро було і раніше, але це була максимальна вартість однієї посилки, а кількість відправлень не обмежувалася трьома.

Обмежили також і ввезення товарів в багажі для тих, хто часто перетинає кордон. Українці і далі можуть провозити товари загальною вартістю до 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Але таке правило діє для тих, хто був відсутній в країні більше 24 годин і в'їжджає в Україну не частіше одного разу за 72 години. Якщо не дотримуватися таких часових проміжків, то ввезти товари в Україну можна на суму до 50 євро. До законодавчих змін, українці могли ввозити товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг раз на добу, не проводячи за кордоном більше 24 годин, на чому будувався бізнес так званих «човників». Раніше ліквідацію цього бізнесу таким шляхом анонсували у Державній фіскальній службі.

Цих пунктів не було в первісному тексті законопроекту № 6776-д. Вони були внесені поправкою №106 нардепа від БПП Вадима Денисенка, частково підтримані профільним комітетом і внесені до фінального тексту законопроекту. Зміни в текст по цій темі безпосередньо перед голосуванням депутати не вносили.

Коментарі
10 Грудня 2017, 00:36
Допущені помилки, як і у всіх ЗМІ. Читаємо уважно: Закон 7667 д з прийнятою частково поправкою #106 від депутата БПП Вадима Денисенка (можете йому подякувати) говорить про наступне: <br/>доповнити підпункт 191.2.3 пункту 191.2 абзацом такого змісту:<br/>“У разі ввезення на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі товарів (крім підакцизних товарів та особистих речей), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України фізичною особою, яка була відсутня в Україні менше ніж 24 години АБО яка в’їжджає в Україну частіше одного разу протягом 72 годин, базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості таких товарів, що перевищує еквівалент 50 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті”. Поштові посилання: сумарна вартість товарів в поштовому пересиланні не більше еквіваленту 150 євро ,4-те та наступнерозмитнюється та оподатковується, ПДВ - 10%. Даний Закон у вільному доступі для читання на сайті Верховної Ради. Не копіюйте інфо-перевіряйте. Щасти
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39