Верба: місцева школа відзначила своє 50-річчя

10 Грудня 2017, 13:13
12423

Одна із шкіл Володимир-Волинського району відзначила свій поважний ювілей. На урочистості приїхало чимало гостей, серед яких - представники районної влади, випускники та педагоги інших навчальних закладів району.

Про це повідомляє відділ освіти,молоді та спорту райдержадміністрації

8 грудня 2017 року у загальноосвітній школі І-ІІ ст. села Верба відбулися урочистості з нагоди 50-річчя цього навчального закладу. Із ювілеєм школи учнів та вчителів привітали начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун, начальник відділу розвитку, інвестицій та європейської інтеграції управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Катерина Підгурець, заступник голови районної ради Алла Мельник та інші запрошені на урочистості гості. Кожен із них подякував за нелегку, самовіддану працю, побажав школі довгих років процвітання та натхнення у роботі для педагогів та учнів. 

З історії школи:
У Центральному державному історичному архіві у м. Києві зберігається документ, датований 02 вересня 1887 року, про відкриття у селі Верба однокласного училища Міністерства народної освіти. Саме від цієї дати беруть свої початки освітні традиції цього маленького куточка Волинського краю.
У приміщенні першої школи було всього 4 класні кімнати, які вміщали до 30 учнів. Тут навчалися діти із сіл Верба, Охнівка, а у старших класах навчалися діти і зі села Блаженик. Навчання проводилось польською мовою. У 1939 році, після приходу радянської влади, розпочалося будівництво нового приміщення Вербської семирічної школи. Однак події Другої світової війни наклали трагічний відбиток на діяльність навчального закладу: під час німецької окупації школа фактично не діяла, а у 1942 році приміщення і нової, старої будівлі були спалені.
Нова сторінка у діяльності школи розпочалася з 1947 року, коли було побудовано нове учбове приміщення. У кінці 1950-х років проведено реорганізацію освіти і у с. Верба було зареєстровано восьмирічну школу, перший випуск якої відбувся у 1961 році. А вже 01 вересня 1967 року гостинно відкрила свої двері новозбудована Вербська восьмирічна школа. З березня 1990 року школа була реорганізована у неповну середню школу із дев’ятирічним навчанням, а у 2001 - у загальноосвітню школу І-ІІ ступенів.

Сьогодні у школі навчається 90 учнів і працює 21 вчитель. Кожен із них вносить свою часточку в історію сьогодення закладу, адже школа – це не лише стіни, це, насамперед, пам'ять, традиції, наступність поколінь. 

Попри давню історію школа у селі Верба крокує у ногу з сьогоденням, адже за останні два роки відбулося матеріально-технічне оновлення закладу: було придбано обладнання та проведено ремонтні роботи на суму більше 120 тисяч гривень, з метою енергозбереження було закуплено і встановлено металопластикові вікна і двері на суму 182 тисяч гривень. Педагоги школи постійно вдосконалюють свою майстерність з метою покращення якості освіти, кінцевою метою якої є виховання гідних синів і дочок нашої Батьківщини.



























 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024