«Зараз шукаю в собі сили жити далі...» - мама хлопчика, якого здолала страшна недуга

10 Грудня 2017, 13:43
9040

9 грудня, минуло дев’ять днів, як восьмирічний Іванко Алєйнік із Володимира-Волинського відійшов у вічність. Його змучене стражданнями серденько перестало битися у четвер, 30 листопада.

Волинська правда раніше розповідала вражаючу історію боротьби Іванка за життя, яка тривала майже від самого народження. Адже вже у рік і три місяці Іванко повністю втратив зір і перестав ходити, тримати голову.

У два роки дитині діагностували нейрофіброматоз – генетичне спадкове захворювання. У Києві ж, куди відправили хлопчика для підтвердження діагнозу, окрім того діагностували ще й гідроцефалію, так звану водянку головного мозку.

Страждання ж дитини на цьому не закінчилися. Підступний нейрофіброматоз підготував вбивчу зброю, адже на фоні хвороби розвинулася гліома хіазми – пухлинне утворення, що бере початок з гліальних тканин, розташованих в ділянці перехрестя зорового нерва. Тривалий час Іванко взагалі не міг сам ходити та мав надмірну вагу, тож його пересування лягало на плечі мами, яка, до слова, хворіє на остеопороз (так зване виснаження кістки).

Жінка намагалася зробити усе, аби тільки витягнути сина з лап смерті. Адже вона забрала надто багато рідних для неї людей: батько Юлії загину, чоловік – звів рахунки із життям, не витримавши труднощів, а другу дитину (теж хлопчика) Юлія втратила на восьмому місяці вагітності 7 років тому. Тож понад усе жінка хотіла врятувати життя єдиному чоловікові, який був поруч, – синові Івану. Та на жаль, смерть виявилася сильнішою за виснажений численними важкими недугами організм хлопчика.

Мама Іванка Юлія Алєйнік висловлює вдячність усім, хто почув її поклик про допомогу у публікаціях про її сина. Адже дехто, прочитавши їхню із сином нелегку історію, купував у жінки роботи із бісеру, які вона вишивала, аби хоч якось зводити кінці з кінцями. Ще хтось – допоміг грошима чи тим, що забезпечив транспортування сина до лікарні.

«Я вдячна кожному. Зараз шукаю в собі сили жити далі, не озлобитися на світ і не дати страшному горю взяти наді мною верх. Тепер я знаю, що маю на небі двох синочків-ангелів охоронців. Тепер мушу ставити на ноги і саму себе. Крім остеопорозу, маю лопнутий тазобедрений суглоб. Операція, яка може допомогти, коштує приблизно 100 тисяч гривень», – розповіла жінка.

Тож вона просить небайдужих до чужої біди не залишати її наодинці з її страшним болем та горем.

 

Коментарі
10 Грудня 2017, 17:14
Чи є реквізити щоб перерахувати кошти цій жінці?
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50