«Хочу шлюб за добу...»: мер Володимира обурюється чому проект ще й досі не запущено у місті

12 Грудня 2017, 09:44
4867

Міський голова Володимира-Волинського обурюється чому проект «Шлюб за добу» ще й досі не взяв старт у нашому місті.

Сталося це під час щотижневої оперативної наради за участі керівників управлінь та структурних підрозділів міськвиконкому, директорів державних та комунальних установ міста.

- Луцьк має, Ковель і Нововолинськ - теж, а ми чим гірші, - зазначив очільник міста під час наради. - Володимир - місто обласного значення, тому не бачу перешкод для втілення цього проекту.

Нагадаємо, модернізовувати застарілу практику реєстрації шлюбу в країні почали ще у 2015 році – була запроваджена система електронного подання документів для реєстрації шлюбу.  А 29 липня 2016 в Україні запустили пілотний проект «Шлюб за добу», завдяки чому пари можуть не чекати місяць, а одружитися відразу через 24 години після подачі всіх потрібних документів.

Як пояснила нам начальник Володимир-Волинського міського відділу ДРАЦС ГТУ юстиції у Волинській області Алла Войтюк, у 2016 році Уряд видав розпорядження в якому був вказаний розширений перелік населених пунктів, які мають взяти участь у пілотному проекті «Шлюб за добу». В цей перелік увійшло місто Луцьк. На наступний рік були прийняті зміни до цього розпорядження і згаданий перелік населених пунктів поповнився ще двома волинськими містами - Нововолинськом та Ковелем. Чому до даного переліку не увійшло княже місто - запитання, скоріше всього, не до керівництва місцевого ДРАЦСу, а до урядовців.

Читайте також: Юстиція Волині розповіла про результати своєї роботи у першому півріччі 2017 року

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024