Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат частково фінансуватиметься із бюджету міста

12 Грудня 2017, 18:58
6718

Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів (ЦОСПП) буде мати часткове фінансування з міського бюджету.

Про це на щотижневому брифінгу з представниками місцевих ЗМІ розповів міський голова Петро Саганюк.

- Я мав розмову з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком, - зазначив очільник міста. - Домовились завтра зібрати таку робочу нараду, щоб напрацювати спільне рішення. Така школа за законом повинна мати не менше 70% учнів з інших територій області і лише 30% – міських дітей, а в школі ці норми порушені. Втім, є пропозиція надати на функціонування школи обласну субвенцію до 1 вересня, аби за цей час врегулювати усі ці моменти. А дошкілля доведеться фінансувати з міського бюджету, адже там садочок відвідують 111 діток  і більше двох груп – міські діти. На утримання інших вихованців виставимо рахунки ОТГ.

Нагадаємо, спеціалізована школа-інтернат «Центр освіти і соціально-педагогічної підтримки» - це один з найкращих навчальних закладів, рівних якому важко знайти у всій Волинський області та й за її межами.

На жаль, незабаром ця освітня установа у такому вигляді, в якому вона є зараз, може припинити своє існування. Причина - реформа освітньої галузі, яка замість того, щоб допомагати та розвивати подібні установи, «душить» їх в своїх обіймах.

Слідуючи новому закону «Про освіту», обласне управління освіти налаштоване відмовитися від фінансування дошкілля і молодших класів цього навчального закладу і повністю ліквідувати ці ланки.

Окрім того, нещодавно саме по цьому питанню Міністр освіти Лілія Гриневич зустрілася із делегацією з міста Володимира-Волинського, на чолі з народним депутатом України Ігорем Гузем
 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024