Депутати проситимуть кошти на розбудову міжнародного пункту пропуску «Устилуг»

14 Грудня 2017, 15:07
4812

Депутати Волинської обласної ради стурбовані ситуацією, що склалася з фінансуванням розбудови пунктів пропуску через державний кордон, розташованих у Волинській області.

Про це йдеться у проекті звернення, винесеного на розгляд сесії обласної ради, - пише Вголос.

У документі зазначається, що на західній ділянці державного кордону в межах Волинської області функціонує два міжнародних автомобільних пункти пропуску: «Ягодин-Дорогуськ» та «Устилуг-Зосін», а також один залізничний: «Ягодин-Дорогуськ». Однак, ці пункти не витримують навантаження і потребують інвестицій у їх розвиток.

По МАПП «Устилуг-Зосін» найбільшою проблемою залишається невиконання українською стороною своїх зобов’язань в рамках проекту «Реконструкція міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг» відповідно до попередньої програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна».

Тому депутати проситимуть у Кабміну розглянути питання по розбудові пункту пропуску для автомобільного сполучення «Устилуг», а також пришвидшити прийняття державної цільової програми «Облаштування та реконструкція державного кордону до 2020 року».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024