Різдвяне послання Митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира

06 Січня 2018, 19:14
5530

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ
Митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира боголюбивим пастирям, чернецтву і всім вірним чадам
Володимир-Волинської єпархії
Української Православної Церкви

«Велика благочестя тайна: Бог явився у плоті,
виправдав Себе в Дусі, показав Себе Ангелам,
був проповіданий у народах,
прийнятий вірою у світі, вознісся у славі».
(1 Тим. 3:16)

Всечесні отці, дорогі брати і сестри!

У день Різдва Христового ми з особливою радістю та християнським смиренням підносимо подяку Творцю за Його безмежну до нас любов. Нині народився Спаситель світу – Господь наш Іісус Христос. Він зійшов з небес, втілився заради нас і нашого спасіння. Не перестаючи бути Богом, став справжньою Людиною, щоб взяти на себе всі гріхи світу і оновити занепале наше єство.

Ми радіємо разом з Ангелами і оспівуємо пісню: «Слава в вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління!» (Лк. 2, 14). Разом з пастирями ми вслуховуємося в благовістя Ангела: «Я сповіщаю вам велику радість! Бо народився вам у місті Давидовому Спаситель, Який є Христос Господь »(Лк. 2, 10-11). Разом з волхвами зі Сходу ми поклоняємося народженому Месії і приносимо Йому дари

Чудо Боговтілення стародавній світ очікував протягом багатьох століть, і його надію на прихід Месії зміцнювали старозавітні пророки. За кілька століть пророк Ісая передбачив, що «ось, Ді¬ва в утробі зачне і народить Сина, і наречуть ім’я Йому: Еммануїл.» (Іс. 7, 14). Він вірив, що з народженням Спасителя світу «народ, що ходить у пітьмі, побачить світло велике; на тих, що живуть у країні тіні смертної, Світло засяє.»(Іс. 9, 2). Місцем народження Владика Всесвіту обрав убогу печеру і бідні ясла: « Вiн, будучи образом Божим, …..принизив Себе Самого, прийнявши образ раба, зробившись подiбним до людей…» (Флп. 2, 6-7).

Вся історія людства сконцентрована навколо цієї чудесної події – втілення нашого Бога. Народження Іісуса Христа послужило початком календарного літочислення нашої ери. Його урочисто святкують всі християнські народи через усі віки і покоління.

Різдво Христове дає нам радість богосинівства, бо через Сина Божого люди отримали можливість стати синами Божими. Але важливо пам’ятати, що дар синівства приймається тільки добровільно, з волі самої людини, і Христос спасає нас не без нашої участі. Благаю вас, браття, – говорить апостол Павло, – не уподібнюйтеся світові цьому, а змінюйтесь оновленням розуму вашого, щоб ви пізнавали, що є воля Божа, блага, угодна і довершена (Рим. 12:2)

Світле і радісне свято Різдва Христового – нагадування нам, що ми, християни, покликані , щоб, палаючи любов’ю, зігрівати цей світ.

Озирніться навколо, будьте уважні до тих, хто потребує від нас допомоги, саме їх сьогодні посилає до нас Христос. І нехай кожен на своєму місці чесно і відповідально, по-християнськи творить те, для чого покликаний , щоб люди бачачи наші добрі справи, прославляли Отця нашого, що на небі (Мф. 5: 16).

Ми живемо в той час, про який Спаситель сказав: «І через множення беззаконня, любов багатьох охолоне» (Мф. 24: 12). Як в ту Різдвяну ніч звістка про Народження Царя і Бога розділила людство, так і сьогодні одні, ведені Ангелами і Віфлеємською зіркою, прихиливши свої коліна і серця, оспівують хвалу Рожденному Господу і Спасителю нашому і приносять Йому свої дари. Деякі, через незнання, не приймають Його в своє житло; а інші злорадствують, шукають Його смерті.

Минулий рік був для нашої єпархії особливим. Ми урочисто святкували 1025-ту річницю утворення Володимирської єпархії на Волині. Для нас православних людей це стало і торжеством Православ’я на Волинській землі.

Вітаю вас, возлюблені у Господі отці, брати і сестри, чернецтво, усі вірні чада Володимир-Волинської єпархії, з великим благодатним святом Різдва Христового та Новоліттям, бажаю всім добробуту, миру, духовних веселощів і радості у Господі нашому Іісусі Христі, нині народженому від Пресвятої Діви Марії.
Благодать Новонародженого Господа нашого Іісуса Христа, любов Бога і Отця, і причастя Святого Духа нехай буде з усіма вами

Христос народився, славімо Його!

+ ВОЛОДИМИР,
Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський

Різдво Христове 2017 – 2018 р.
місто Володимир-Волинський

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024