Різдвяне послання Преосвященного Матфея єпископа Володимир-Волинського і Турійського

06 Січня 2018, 19:15
3210

 Христос Рождається!

 Улюбленні,пастирі,ченці,і всі вірні чада Володимир- Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату!

                                                                                                              «А все оце сталося,щоб збулося сказане  

                                                                                                     Пророком від Господа,який говорить,Ось

                                                                                                     Діва зачне в утробі,і породить Сина,і назвуть

                                                                                                      Його Еммануїл,що в перекладі означає:

                                                                                                    «З нами Бог!»(Мф.1:22,23)

    Понад два тисячоліття минуло з тої єдиної та благословенної ночі,коли в потьмареному гріхом світі,засяяло сонце правди-у вифлиємській печері народився Богонемовля Христос,Спаситель людей та світу.»слово стало плоттю»,пише про цю сокровенну таємницю святий апостол Іоан Богослов.Син Божий- став сином людським незбагненне,невмістиме світом небо прийшло на землю та увібралося у людську плоть.У чому причина воплочення?У чому сенс цього таємничого та незбагненного для ангельських та людських умів вчинку Бога?Ось як на це питання відповідає святий Іренй Ліонський:»ось причина,з якої слово боже стало плоттю і Син Божий-Сином людським для того,аби людина вступила до спілкування зі словом божим і ,набувши синівство,стало Сином Божим».Сенс воплочення у повнотті спілкування між людиною та Богом.Сенс воплочення у тому ,що людина у Христі отримує синівство та безсмерття.

  Нехай же у цю таємничу ніч,коли у мороці вифлиємської печери спалахнув вогонь божества,кожен із нас згадує про правдивий сенс життя.Згадає,що єдині ліки,що можуть зцілити від стоми життя та смерттю наше життя-це христова любов та благодать Духа Святого.згадаймо у цю радісну ніч про невимовну божу любов та піднесімо очі та серця до неба,до нашого правдивого дому.вознесемо молитви до Бога немовляти Христа,аби радість Різдва не залишала нас завтра та у наступні дні нашого життя.

      Улюбленні у Господі дорогі отці,браття та сестри,знову і знову вітаю вас із радісним та великим святом Різдва Христового та Новоліттям милості та благості Господньої!Христос Спаситель,що нині народжується у Вифлиємі.З великою шаною та повагою також вітаємо вас воїни нашої держави нехай благословляє та оберігає вас Господь в усі дні земного життя,а ласка та щедроти Богонемовляти Христа нехай перебуває з усіма вами та побожним,Богові покірним народом українським.

        Христос Рождається! Славімо Його!

         +Матфей

         Єпископ Володимир-Волинський і Турійський

         Різдво Христове 7 січня 2018року Божого

         м.Володимир-Волинський

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39