У Володимирі на Василя колядували, посівали та мед куштували

15 Січня 2018, 13:03
4380

Уже традиційно, на Старий Новий рік та Святого Василя, у княжому місті на центральній площі відбувся медовий ярмарок. 

14 січня братство бджолярів землі Волинської «Ройовий стан» приїхало до Володимира-Волинського, аби запропонувати городянам та гостям міста різні сорти меду - кожен зі своїм смаком та своєю лікувальною силою та іншу продукцію бджільництва, зокрема пилок, маточне молочко, прополіс, а також трав'яні настоянки для зміцнення імунітету, - йдеться на сайті міської ради.

О 14.00 біля ялинки розпочалася святкова програма «Три празники в гості». У виконанні дитячих колективів ЗОШ№1, НВК№3 «школа-ліцей», ЗОШ№5, дитячої музичної школи, гурту з Льотничого звучали відомі старовинні і в сучасній інтерпретації колядки.

Порадували чудовим виступом вертеп церкви Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, дорослі колективи з сіл Суходоли та Хворостів, фольклорний колектив культурно-мистецького центру «Молодички», народне аматорське тріо «Володимирські козаки», хор ветеранів війни та праці «Пам’ять» районного будинку культури 

Щиро, по-дитячому тепло й зворушливо звучали віншування від Даринки Грабовської та Максима Мельничука з Новосілок, Максима Недбала з Турійська. 

У рамках заходів відбулося також нагородження переможців міського огляду-конкурсу новорічно-різдвяних композицій «Зимова феєрія».

Комісія з оцінки робіт учасників конкурсу збиралася декілька разів, щоб максимально справедливо оцінити кожну з композицій, враховуючи такі критерії як креативність та творчість, естетичний вигляд, стійкість під відкритим небом. У результаті підрахунку голосів у номінації «Різдвяна казка» композиції педагогічного коледжу та Центру позашкільної освіти набрали однакову кількість балів, тож було вирішено за зайняте перше місце відзначити обох учасників, а грошову винагороду поділити між ними. У номінації «З любов’ю до України» перемогу отримала робота ЗОШ№5, у номінації «Подарунок Святого Миколая» - міської гімназії імені О. Цинкаловського, у номінації «Креативна ялинка» переможцем визначено роботу ЗОШ№2. 

Тож заступник міського голови Лариса Кулікова, привітавши присутніх зі старим новим роком та святом Василя, вручила Подяки міського голови за створення святкової атмосфери для мешканців і гостей Володимира-Волинського в новорічні та різдвяні свята отримали колективи ЗОШ№1, НВК№3 «школа-ліцей», вищого професійного училища, агротехнічного коледжу, дитячої художньої школи. 

Дипломами та грошовими винагородами за перемогу у конкурсі нагороджено колективи міської гімназії імені О. Цинкаловського, ЗОШ№2, ЗОШ№5, творчу групу студентів педагогічного коледжу імені А.Ю. Кримського: Олену Романюк, Світлану Подзізей, Марію Соболь, Валентина Вавриша (керівник – Леся Мартинюк), центр позашкільної освіти. 

Подяками міського голови також були відзначені торгівельні заклади, які творчо і креативно підійшли до оформлення вітрин своїх магазинів: салон квітів «Art Flowers» (підприємець – Мирослава Лукашук), магазин «Данко» (підприємець - Віталій Тимчук) магазин «Щедрик» (підприємець - Віталій Ковальчук). 

Після вручення нагород святкування продовжилося. Присутні брали участь у конкурсах та вікторинах, веселилися, танцювали, співали караоке, найкращі отримували подарунки та солодощі від відділу культури і туризму виконавчого комітету міської ради. Завершальним акордом святкового дійства стало спільне виконання однієї з найвідоміших українських колядок «Добрий вечір тобі, пане господарю».

І колядки та щедрівки співали...
І колядки та щедрівки співали...

Мед куштували...
Мед куштували...


Хороводи водили...
Хороводи водили...


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024