Устилуг: депутати міськради відмовилась компенсувати витрати на учнів, які навчаються у школах Володимира

16 Січня 2018, 12:43
3682

На одній з останніх сесій Устилузької міської ради депутати відмовились компенсувати витрати на своїх школярів, які навчаються в освітніх закладах Володимира-Волинського.

Про це йшлося на щотижневому брифінгу міського голови Петра Саганюка з місцевими медійниками.

- Гостро постало питання про компенсацію витрат на учнів із ОТГ, які навчаються у школах Володимира-Волинського, - зазначив очільник міста. - Якщо із Зимнівською та Зарічанською громадою ми порузумілись і вони погодилися платити за своїх учнів, то на сесії Устилузької ОТГ депутати не підтримали відшкодування таких витрат.

Нагадаємо, у школах Володимира навчається 335 учнів із ОТГ і за них повинні сплачувати місцеві бюджети громад. З Устилузької ОТГ до шкіл нашого міста ходить близько 30 учнів

До речі, щорічно на одного учня з міського бюджету виділяють 2 700 гривень (оплата комунальних послуг, харчування, обслуговування приміщення школи та інше) це без врахування капітальних видатків.

«У нас є така ж ситуація із селищем цегельного заводу. Діти ходять у Льотничівську школу (Зимнівська ОТГ). То нам голова громади В'ячеслав Каталик  виставив рахунок у 6 тисяч гривень за учня. Чому стільки? Бо вони включили в розрахунок і капітальні видатки.

Читайте також: Устилуг: все більше школярів вибирається до міста в пошуках…кращої освіти

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39