«Соборність України – єдність націй»: на Володимирщині відзначили День Соборності України

23 Січня 2018, 17:05
2516

З нагоди Дня Соборності України у фойє Володимир-Волинського районного будинку культури відбувся тематичний захід «Соборність України – єдність націй».

На урочистостях були представники районної влади, в особі голови районної ради Романа Гука, заступника голови районної ради Алли Мельник, керівника апарату райдержадміністрації Сергія Романюка, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутати районної ради, духовенство, громадськість, представники Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині.

Вітальне слово з нагоди свята прозвучало з уст очільника районної ради Романа Гука. Зокрема, він наголосив, що об’єднання двох суверенних держав – Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки залишило глибинний слід в історичній пам’яті українського народу. Голова райради також висловив своє переконання у тому, що відзначення Дня Соборності – це моральний імператив берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.



Відвертим та емоційним був виступ українського дисидента, товариша Левка Лук’яненка, Дмитра Себія. Дмитро Олексович говорив про наболіле: про державу, про її «діамантові землі», про владу. Український дисидент декламував багато уривків з творів Шевченка, Франка, Лесі Українки. Які попри великий шмат пройденої історії й нині є актуальними.



 

Були й інші виступаючі, які в своїх виступах згадували не лише знакові події, які сталися 99 років тому, а й вшанували пам'ять усіх полеглих борців за незалежністьУкраїни, Героїв Небесної Сотні та оборонців Вітчизни, що полягли у війні на Сході України.


Поміж тим, зі сцени звучали чудові вірші та пісні про Україну у виконанні Софії Чеснович, Анжели Потапової, дуету бандуристів у складі Наталії Поліщук та Катерини Фурманюк, учнів опорного закладу ЗОШ І-ІІІ ст. села Суходоли Вікторії Бунди та Максима Юрченка.



Доповнила захід книжкова викладка «Ти одна в моєму серці, Україно», що підготували працівники центральної районної бібліотеки.

Завершилось свято спільним виконанням Гімну України.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024