У Володимирі «зустріли» обладнання для гемодіалізу і подякували благодійникам

23 Січня 2018, 17:18
3606

Обладнання для гемодіалізу уже доставлено у Володимир-Волинське ТМО. 

Про це йдеться на офіційному сайті міста.

23 січня міський голова Петро Саганюк та його перший заступник Ярослав Матвійчук провели робочу зустріч із почесним г ромадянином міста, керівником німецької благодійної організації  «Україна. Допомога. Брайтшайд» Генріхом Беннером, який напередодні у співпраці із керівником благодійного фонду «Матері Божої Неустанної Помочі» Миколою Гінайлом привіз у місто обладнання для гемодіалізу.

Устаткування так званої «штучної нирки» встановить у територіальному медичному об’єднанні теж німецький спеціаліст-інженер, а от працюватимуть на ньому наші медики після детального інструктажу.

Медична апаратура, яка повністю справна, надійшла в якості благодійної допомоги, так як у німецький шпиталь придбали сучасніше обладнання.

Наразі процедури гемодіалізу – механічного очищення крові від відходів, солей і рідин потребують 14 мешканців міста, нирки яких недостатньо здорові для виконання цієї роботи. До цього часу для лікування важких форм ниркової недостатності містянам та жителям району доводилось їздити до Нововолинська або Луцька.

Як повідомив Микола Гінайло, це не перша, і вочевидь, не остання допомога ТМО від німецьких партнерів –  вже за чотири місяці до Володимира-Волинського знову надійде медичне обладнання.

А міські посадовці, користуючись нагодою зустрічі із давнім німецьким партнером, не лише щиро подякували йому за значиму допомогу для розвитку медичної галузі міста, а й обговорили з ним можливості отримання підтримки на упровадження в місті роздільного збору сміття.

Власне, йшлося про встановлення спеціальних сміттєвих контейнерів та перспективи облаштування сміттєсортувальної лінії. Як зазначив Генріх Беннер, цей напрямок роботи не є новим для організації, яку він очолює, тому німці обдумають можливості такої співпраці з українським містом.

Загалом, благодійна організація  «Україна. Допомога. Брайтшайд» може похвалитись чималими здобутками за чверть віку своєї діяльності, адже як виявилось, перші візити до нашої держави з метою гуманітарної підтримки відбувались ще у 1992 році. Організація працює з декількома містами на західній Україні, допомагає у медичній та екологічній галузях, підтримує дітей та людей з інвалідністю, доставляє одяг та взуття, ліки, іграшки тим, хто цього потребує.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024