Устилузька ОТГ: в одному з сіл громади планують реконструювати школу та відкрити дві дошкільні групи

25 Січня 2018, 18:31
4274

У загальноосвітній школі І-ІІ ступенів села П’ятидні, Устилузької об’єднаної міської територіальної громади незабаром планують розпочати реконструкцію школи, аби добудувати приміщення, де організують дві групи для дошкільнят по 40 чоловік. 

Про це йшлося під час учорашнього візиту голови ОДА Володмира Гунчика на Володимирщину.

Як результат – послугами дошкільного навчання охоплять територію сіл П’ятидні та Хрипаличі, де проживає 1087 чоловік. Натомість кількість дітей віком до 6 років становить 76 осіб, в тому числі від 3 до 6 років – 46. Кошторисна вартість робіт – більше 4,4 млн грн., - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

– Аби розпочати роботи, дуже важливо отримати фінансування із Державного бюджету. Решта – дофінансуємо із місцевої казни, бо ціни ще 2016 року. Тому орієнтуємося на суму близько 7 мільйонів. Гроші чималі, але дитячий садочок дуже потрібен для села, – сказав Устилузький міський голова Віктор Поліщук.

Над цим питанням керівник найвищої виконавчої гілки влади в області спільно із представниками громади працюватимуть й надалі. Тож не дивно, що насамкінець зустрілися із депутатським корпусом Устилузької об’єднаної міської територіальної громади. 

Знаковим є те, що говорили не про загальні проблеми, а більше про шляхи їх вирішення. Зокрема, про наповнення місцевого бюджету та розширення повноважень виконавчого комітету. Своєю чергою, голова облдержадміністрації відзначив успіхи Устилузької ОТГ, а також наголосив на подальшій співпраці та взаємодопомозі.

Нагадаємо, у Володимирі шукають приміщення для відкриття ще одного дошкільного навчального закладу.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024