Великий піст 2018: коли почнеться і що можна їсти

29 Січня 2018, 15:06
2496

Великий піст вважається не тільки найтривалішим, але і найголовнішим. А все тому, що він служить підготовкою до найголовнішого свята в церковному світі – Великодня.

Тому Znaj.ua вирішив розповісти, коли почнеться Великий піст 2018, скільки він триватиме, якого числа закінчиться і звичайно, що не можна їсти в ці дні.

Великий піст 2018: коли почнеться і скільки триватиме

Великий піст у 2018 році розпочнеться 19 лютого і закінчиться 7 квітня. Якраз напередодні Великодня, який ми будемо відзначати вже 8 числа. Потрібно додати, що питання «коли буде Великий пост»актуальне щорічно, адже , як і дата Пасхи – вони плаваючі. Але от тривалість самого важливого поста року завжди незмінна.

Триває він 48 днів. 40 з них це Чотиридесятниці - в пам'ять про період, проведений Христом у пустелі, а останній тиждень Великого посту називається Страсним тижнем (седмицею) і символізує останні дні земного життя Христа.

Незважаючи на те, що це піст, і їсти багато чого не можна, за церковними канонами, в ці 48 днів їжа повинна бути різноманітною. Ось тільки не можна вживати багато прянощів, солі, цукру і смаженої їжі. У Великий піст варто більше готувати на пару.

Овочі і фрукти у Великий піст 2018 - варені, тушковані, запечені. Вважається, що на столі в ці 48 днів повинні бути морква, картопля, буряк, квашена капуста і огірки. Крім цього, дуже важливо вживати в їжу багато фруктів: особливо цитрусових, гранатів, яблук і бананів. І чим різноманітніше - тим краще.

Чим замінити м'ясо в Великий піст 2018: тут нам допоможе рослинний білок. Якщо його вживати, то ваш організм навіть не відчує відсутність м'яса. Рослинний білок міститься в: баклажанах, арахісі, сочевиці, сої та всіх рослинах сімейства бобових.

Тепер ви знаєте, коли почнеться Великий піст, скільки він триватиме і, що можна їсти в ці дні, щоб не захворіти і можете не переживати, що порушите церковні правила.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024