«Зробили з цього закладу школу загальнодержавного рівня»: мер Володимира про музичну школу

06 Лютого 2018, 11:52
2960

Питання навчання немісцевих школярів у Володимир-Волинський закладах естетичного спрямування вкотре піднімалося на щотижневій оперативній нараді, яка проходила 6 лютого під головуванням міського голови Петра Саганюка.

- Зробили з цього закладу, можна сказати, школу «республіканського» значення, - висловився очільник міста про дитячу музичну школу. - Ви ж подивіться: з майже триста дітей, які відвідують цей заклад, близько половини - мешканці сусідніх ОТГ та інших міст. Є навіть учні з Нововолинська, Полтави, Києва...Це що, ми вже виходимо на загальнодержавний рівень? Прошу директора школи та начальника управління культури та туризму розібратися у цьому питанні. Позашкільна освіта не є обав’язковою, отож, платити за учнів, які не з міста, мають або громади, або батьки. Це буде відповідно до законодавства. Тепер кожен копійку рахує…

Очільник міста додав, що художня та музична школи утримуються із міського бюджету і це слід врахувати очільникам сусідніх об'єднаних територіальних громад, особливо тих, чиї діти відвідують володимирські школи естетичного спрямування.

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському наразі шукають приміщення для відкриття ще одного дошкільного навчального закладу.

Коментарі
07 Лютого 2018, 03:54
"Є навіть учні з Нововолинська, Полтави, Києва..." Ну, я розумію, з Нововолинська приїжджати на заняття, але з Полтави? Києва? Саганюк рахує за пропискою (яка де-юре скасована, є "місце реєстрації громадянина")? А не боїться, що так йому самому виставлять рахунки за вищу освіту наших дітей (яка також не обов*язкова) Київ, Львів, Луцьк, Рівне, Чернівці і всі інші міста з універами? Чи навіть коледжі і училища з Ковеля, Шацька, Ківерців... В такому випадку прогнозую ще одну "кормушку" - батьки випускників від весну-літо потягнуться до мерії за "добром" для навчання дитини в обраному закладі за бажаною спеціальністю, і відповідь "в межах передбаченого бюджету" буде варьюватись від величини "конвертованого бюджету" . Люди, депутати - ви подуріли!!!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39