Володимирщина: хочуть об'єднати ПТУ, вчителі погрожують звільнитися

12 Лютого 2018, 17:37
2592

Частина колективу Оваднівського професійног-технічного ліцею готова звільнитися, якщо їх примусово приєднають до іншого навчального закладу. 

Про це пише БУГ.
Раніше вже йшлося про те, що Луківське ПТУ мають приєднати до Ковельського, а Оваднівське - до Володимир-Волинського вищого професійного училища.

На минулому тижні в Оваднівському професійно-технічному училищі відбулася зустріч трудового колективу із начальницею управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Людмилою Плахотною. Чиновниця мала на меті пояснити «плюси», які отримає навчальний заклад після об’єднання.

Додамо, що Оваднівське ПТУ, разом із Локачинським, мають приєднати до Володимир-Волинського ВПУ та створити один Центр професійної освіти.

Пані Людмила Плахотна зауважила, що слабші навчальні заклади доєднують до сильніших. Так, чиновниця керуючися цифрами повідомила, що Оваднівський заклад є малокомплектним, адже має менше 400 учнів; має 29 приміщень, які не повністю використовуються; неефективне використання коштів ( на одного учня в Овадно на рік потрібно 33 тисячі, а у Володимирі-Волинському 24 тисячі); мала кількість наповнення груп; не ефективне використання земельних угідь (Овадне має 267 га, з них 115 посівних, а ВПУ – 41 га); малі прибутки від ведення господарства ( Овадне при використання 115 га отримало 511 тисяч, а ВПУ – при 41 га – 418 тисяч гривень).

Чиновниця розповіла, що всі заклади будуть багатопрофільними. Основні скорочення будуть стосуватися адміністрації, адже буде лише директор і заступники. Після об’єднання Оваднівсько, Локачинського ПТУ із Володимир-Волинським ВПУ, на Волині буде створений найбільший Центр професійної освіти, в якому буде навчатися 1 100 учнів. Зазначимо, що в приклад ставили нині діючі Ковельський і Нововолинський такі центри.

Мотивували колектив до об’єднання і тим, що в області залишилася освітня, державна субвенція в розмірі 27 мільйонів і саме її хочуть розділити між реформованими закладами. Так, для Оваднівського ПТУ після об’єднання може надійти понад 2 мільйони на оновлення матеріальної бази.

Вислухавши начальницю департаменту, колектив ПТУ все рівно з обережністю віднісся до такого об’єднання. Викладачі побоюються, що їх скоротять, а за кілька років після об’єднання закриють повністю. Присутні акцентували увагу на тому, що рівень знань дають достатньо високий, беруть участь в різного рівня конкурсах та займають призові місця. Розповідали також, що хочуть писати проекти, але не можуть «бо ставлять рамки і затискають».

А днями з'явилась інформація, що Луківське професійно-технічне училище підготувало звернення про наміри об’єднатися із Оваднівським ПТУ.
 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024