Устилузька ОТГ: в громаді хочуть провести аудит землі

22 Лютого 2018, 19:35
4312

В Устилузькій територіальній об'єднаній громаді планують проаналізувати та впорядкувати перелік земельних ділянок, які знаходяться за межами населених пунктів.

Про це стало відомо сьогодні, 22 лютого, на черговій сесії Устилузької міської ради.

З таким запитом на початку сесії звернувся депутат міської ради Олександр Сидорчук.

Йшлося про те, щоб представники відповідних відділів підготували та оприлюднили аналіз по всіх земельних ділянках, які знаходяться на території Устилузької громади, а після цього розглянути можливість підняття орендної плати за користування земельними ділянками.

Для прикладу, депутат навів деякі цифри. Наприклад, за оренду гектару ріллі в Зарічанській ОТГ платять, приблизно, 5,5 тисяч гривень. А за землі Устилузької ОТГ - орієнтовно 400-450 грн. за гектар.

- Якщо взяти до уваги яка кількість земель Устилузької ОТГ роздана орендарям - громада втрачає чималі кошти, - зазначив пан Сидорчук. - Саме тому, слід проаналізувати усі землі, які є поза межами населених пунктів в громаді і тоді думати над тим, аби за оренду платили реальні гроші.

Депутати підтримали запит депутата, а голова громади Віктор Поліщук додав, що в березні планують провести так звану «земельну» сесію, де збираються розглянути ряд важливих питань, проаналізувати всі наявні земельні ділянки на території громади та їх реальну вартість.

Були також озвучені депутатські запити, які стосуються організації харчування учнів Рогожанської школи, раціонального використання коштів субвенції соціально-економічного розвитку на потреби громади.







 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39