Виконком міської ради затвердив план благоустрою на 2018 рік

23 Лютого 2018, 14:35
2808

Під час засіданні виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, яке відбулося у четвер, 22 лютого, проголосували і затвердили план з благоустрою міста протягом 2018 року.

Про це повідомляє «Буг».

Віктор Фіщук наголосив, що всі заходи розподілили на три напрямки:

1. Визначення та вжиття конкретних заходів по весняному благоустрою та підготовка міста до Великодніх світ і провідної неділі.
2. Визначення та вжиття конкретних заходів по благоустрою міста у зв’язку з підготовкою до відзначення 1030-ї річниці Дня міста.
3.Визначення та вжиття конкретних заходів по благоустрою міста протягом 2018 року.

Член виконавчого комітету Микола Матусевич доповнив цей проект, тим щоб в’їздні знаки у місто привести до вимог Закону України “Про декомунізацію” та демонтувати радянські зірки.

У лютому, березені та квітні заплановано провести наступні роботи:

1. Якісного (із застосуванням сучасних технологій) ямкового ремонту дорожнього полотна міських вулиць: Пилипа Орлика, Об’їздної, Володимира Великого, Довбуша, Драгоманова, Незалежності, Сагайдачного, Академіка Глушкова, Привокзальної, Карбишева, Гайдамацька, Філатова, інші вулиці за потреби.

2. Проведення ямкового ремонту доріг державного значення: С. Бандери, Зимнівської, Устилузької, Ковельської від з/д переїзду.

3. Ліквідація місць просідання асфальтного покриття та збору дощових вод на проїжджій частині вулиці Данила Галицького.

4. Нанесення дорожньої розмітки: вулиці Луцька, Данила Галицького (з використанням пластикових матеріалів); вулиці Ковельська, Устилузька, С.Бандери, Зимнівська та інших міських комунальних доріг.

5. Завершити ремонтні роботи по трассі Н-22 в межах міста по вул. Луцькій, а саме: облаштувати асфальтне покриття з’їздів, карманів, асфальтованих площадок для відстою, виїздів з дворів, карманів на автобусних зупинках, тощо. Встановити бордюрні камені на автобусних зупинках, облаштувати обочини, вивезти будівельне сміття та демонтовані матеріали.

6. Провести заміну, підняття та пониження оголовків люків інженерних колодязів по проїжджій частині вулиць Луцької та Данила Галицького.

7. Провести роботи по поточному ремонту павільйонів автобусних зупинок, а саме, павільйони «Центр освіти» по вул. Зимнівській, «ТЦ «Сіті»» по вул. Луцькій, «3-тя школа» і «Поліклініка» по вул. Ковельській, «Центр» по вул. Д.Галицького та павільйон по вул. В.Великого. Провести фарбування усіх павільйонів по вулицях, де необхідно встановити смітники, відновити назви павільйонів.

8. Провести фарбування турнікетів, які встановлені вздовж магістральних вулиць міста.

9. Розглянути питання залучення механізованої спеціальної техніки для збирання прибардюрного вуличного змету, що утворився після зимового періоду на проїжджих частинах доріг.

10. Провести асфальтування місць ліквідації поривів водопроводу та каналізації по вулицях міста, місць просідання асфальтового покриття.

11. Забезпечити проведення ремонту та фарбування залізобетонних, цегляних та дерев’яних огорож адміністраціями підприємств: АГКНС, ТзОВ «Біоенергетична компанія», підприємств, розташованих на території бувшого РТП, ВАТ «Хлібозавод» (в тому числі огорожа по вул. Привокзальній), ВАТ «Консервний завод», власник овочевої бази, власники приміщення бувшого медико-технічного коледжу, власники недобудованого приміщення перед АЗС «WOG» ТзОВ «Іст-менеджмент», КХП, Проскура О., КЕВ м. Володимир-Волинський, ЗРП, в/ч 1008, адміністрація залізничної станції.

12. Провести пофарбування та зовнішній благоустрій в’їздних знаків в місто.

13. Адміністрації управління газового господарства провести пофарбування зовнішніх газопроводів, ШРП, ГРП в межах міста.

14. Адміністрації філії «Волиньобленерго» провести пофарбування огороджувальних конструкцій, за потреби зовнішні ремонтні роботи трансформаторних підстанцій в межах міста.

15. Адміністрації АГНКС вирішити питання демонтажу металевої конструкції рекламного щита, в іншому випадку привести його до належного технічного стану.

16. Управлінню містобудування та архітектури спільно з відділом майнових та земельних ресурсів здійснити інвентаризацію рекламоносіїв (білбордів, сітілайтів, лайтбоксів, конвексбордів, беклайтів, брандмауерів, рекламних щитів, вивісок, розтяжок, турнікетних банерів, тощо), вжити заходів до орендарів та власників конструкцій з метою приведення їх до належного технічного стану та привабливого зовнішнього вигляду.

17. Управлінню економічного розвитку та інвестицій спільно з муніципальною вартою провести інвентаризацію торгових павільйонів, вжити до власників та орендарів належних заходів щодо приведення зовнішнього вигляду павільйонів та їх технічного стану до належного вигляду.

18. Завершити знесення сухих, аварійних, фаутних, уражених шкідниками зелених насаджень до 28 березня 2018 року, дозволи на знесення яких надані відповідними розпорядженнями міського голови.

19. Провести побілку дерев на магістральних вулицях міста.

20. Комунальному підприємству «Троянда» заготовити посадковий матеріал для здійснення весняної посадки дерев. Звернути уваги на заготівлю цінних стійких до ураження порід.

21. По вулиці Володимира Великого (від АЗС WOG і до перехрестя з кільцевим рухом) провести обрізання гілля над проїджою частиною.

22. Визначити, загальноміська толока, акція «Зробимо Володимир чистим» проводяться в місті 30 та 31 березня 2018 року.

23. Завершити ремонтні роботи тротуарного покриття на розі вулиць Ковельська-Данила Галицького.

24. Здійснити комплекс робіт з благоустрою на прилеглій території до приміщення колишньої вуглерозвідки: провести санітарну вирубку кущів, підрізку дерев, пофарбувати огорожу, тощо.

25. Здійснити комплекс робіт з благоустрою на прилеглій території до приміщення СЕС: провести санітарну вирубку кущів, підрізку дерев, пофарбувати огорожу, тощо.

26. Здійснити комплекс робіт з благоустрою на прилеглій території до навчальних приміщень та гуртожитку педколеджу: провести санітарну вирубку кущів, підрізку дерев, пофарбувати огорожу, тощо.

27. Здійснити тимчасові заходи (підсипання, вимощування, вирівнювання) територій в місцях прокладання водопровідної мережі по вулицях Устилузька та Броварна.

28. Провести комплексний благоустрій: пам’ятного знаку «Танк», в місцях поховань загиблих військовослужбовців.

29. Замовити проектно-кошторисну документацію на реконструкцію пам’ятки історії національного значення Меморіал «Жертвам фашизму».

30. Муніципальній варті провести обхід вулиць з облаштованими тротуарами, вжити заходів до власників та балансоутримувачів зелених насаджень, які гіллям виступають на тротуари, забезпечити їх кронування.

31. До власників огорожі по вул. Кн. Ольги, 10, житлового приміщення по вул. Ковельська, 186, фасад магазину «Наш Край», Фасад приміщень «АТП 10707», фасад ж/б № 122 по вул. Ковельській, цоколь ж/б № 12 по вул. Ковельській, та власників огорож по вул. Зимнівській вжити заходів, щодо приведення зовнішнього вигляду до належного стану.

32. Адміністраціям ДНЗ №8, ЗОШ №3, ДНЗ № 7, ЗОШ № 5 провести роботи по фарбуванню зовнішніх огорож.

33. Провести кронування та підрізання зелених насаджень: акації біля ДНЗ № 8, уражені омелою дерева навпроти АЗС «Укрпетроль» по вул. Ковельській, прилегла територія до ЗОШ №3, живопліт на перехресті Луцька-20 Липня, фруктові насадження вздовж ж/б №№101-105 та № 113 по вул. Луцькій, зелені насадження по вул. Пилипа Орлика та Привокзальній.

34. Визначити осіб, вжити адміністративних заходів впливу та забезпечити вивезення обрізаного гілля вишень в парку «Слов’янський» за Василівською церквою.

35. Завершити роботи по будівництву пандусів та сходів біля комплексу «Фантазія» по вул. Ковельській та ТЦ «Сіті» по вул. Луцькій. Вжити заходів щодо відновлення елементів огорожі та її комплексного пофарбування на земельній ділянці, яка належить релігійній громаді монастиря св.. Йосафата.

36. Провести демонтаж старих дерев’яних опор ліній зв’язку вздовж огорожі бувшої меблевої фабрики. Провести заміну похилених опор ліній зв’язку вздовж бувших полів фільтрації цукрового заводу по вул. Луцькій та похилені опори по вул. Привокзальній і Генерала Шухевича.

37. Проведення санітарної рубки зелених насаджень на приколійних захисних територіях, вивезення зрубаного гілля, проведення належного благоустрою.

38. Благоустрій території навколо пам”ятного знака на Привокзальній площі, здійснення весняної посадки квітів на визначених територіях.

39. Провести пофарбування опор вуличного освітлення по вул. Зимнівській, Привокзальній, Незалежності.

40. Провести до Великодніх свят та провідної неділі благоустрій території кладовищ „Ладомирське” і „Федорівське”. До цієї роботи залучити автотранспортну техніку підприємств на умовах надання шефської допомоги.

42. Забезпечити впорядкування меморіальних комплексів, братських могил до відзначення Дня Перемоги та Дня визволення міста від німецьких загарбників.

42.Провести комісійне обстеження технічного стану та зовнішнього вигляду об’єктів, які забезпечують життєдіяльність міста та рівня благоустрою прилеглих до них територій. Намітити заходи щодо його поліпшення. Встановити контроль за їх виконанням.

43. Здійснити комплекс заходів для запобігання підтопленню присадибних ділянок по вул. Л.Українки, а саме: встановити водонаправляючу асфальтовану бай полосу вздовж проїжджої частини вул. Луцької на повороті на вул. Л.Українки, за необхідності – вздовж проїжджої частини вул. Л.Українки встановити бордюрні камені.

КОМПЛЕКС ЗАХОДІВ ПО ОРГАНІЗАЦІЇ РОБІТ З БЛАГОУСТРОЮ МІСТА З МЕТОЮ ПІДГОТОВКИ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ 1030-Ї РІЧНИЦІ ДНЯ МІСТА 

1.Організація утримання загальноміських доріг та дорожньої інфраструктури (включаючи будівництво нових доріг).

1.1.Вирішити питання ремонту автомобільних доріг державного значення, які проходять через місто по вулицях: Устилузькій, Зимнівській, Степана Бандери та Ковельській (від залізничного переїзду і до виїзду з міста).

1.2.Забезпечити проведення якісного ремонту дорожніх споруд (мостів).

1.3.Забезпечити належний рівень інформативної оснащеності магістральних вулиць міста. З цією метою забезпечити встановлення та заміну (за погодженням із нацполіцією) дорожніх знаків.

– Облаштувати посадкові майданчики та павільйони автобусних зупинок вздовж трасси Н-22 в межах міста.

– Забезпечити облаштування перехідно-швидкісних смуг навпроти АЗС «ОККО» та «АNР» по вул. Устилузькій.

– Облаштувати павільйони автобусних зупинок з заїздних карманах біля кафе «Движок» та навпроти АЗС «ОККО» по вул. Устилузькій.

– Виконати ремонт тротуарного покриття після ремонту проїжджої частини трасси Н-22 по вулицях міста, а саме: вул. Луцька, вул. Устилузька.

– Вирішити питання фінансування робіт по облаштуванню автомобільної парковки вздовж огорожі в/ч та заміни мережі вуличного освітлення в рамках виконання робіт по ремонту вулиці Ковельської (від залізничного переїзду до виїзду з міста).

1.9 Забезпечити нанесення дорожньої розмітки після виконання ремонтних робіт по дорогах державного значення з використанням пластикового покриття.

– Облаштувати заїзний карман для зупинки громадського транспорту та відповідний павільйон на перехресті вулиць Зубінського – Зимнівська.

– Встановити в’їзний знак в місто зі сторони Устилуга у погодженому зі Службою автомобільних доріг місці: кільце на перехресті доріг Н-22 та Р-15.

1.12.Утримання доріг, які перебувають у міській комунальній власності.

1.12.1.Забезпечити грейдерування бічних вулиць згідно розробленого, погодженого в управлінні житлово-комунального господарства і будівництва виконавчого комітету міської ради і затвердженого розпорядженням міського голови графіку.

1.12.2.Забезпечити належний рівень благоустрою місць загального користування кожної бічної вулиці шляхом подвірного обходу закріпленими та уповноваженими працівниками контролюючих служб.

1.12.3.Продовжити роботу по підвищенню інформативної насиченості бічних вулиць міста, а саме, встановлення на кожному житловому будинку вуличних аншлагів, встановлення дорожніх знаків.

1.12.3. Виконати капітальний ремонт доріг, які перебувають у міській комунальній власності відповідно до виділеного фінансування, в тому числі:

1.12.3.1. вулиці на умовах співфінансування з обласним бюджетом 50%/50%: Івана Сірка, Максима Кривоноса, Липинського, Лабораторна, Софії Ковалевської, Богдана Лепкого, Івана Франка, проїзд від Зимнівської до Левенцова, Клима Савури, Залізняка, Соломії Крушельницької.

1.12.3.2. вулиці на умовах співфінансування з мешканцями 10%/90%: Академіка Кримського, Тараскіна, Алябушева, Винниченка, провулків Олімпійський та Вишневий, проїзду від Лотоцького до Устилузької, Пилипа Орлика від ж/б № 10 до ж/б № 26, Федьковича, провулку Паркового та вул. Максима Рильського.

1.12.3.3. вулиці, ПКД на які виготовлено в минулих роках: Северина Наливайка, Василя Симоненка.

1.12.3.4. прибудинкові території багатоповерхових житлових будинків: Ковельська, 113, Сагайдачного, 5-7, Поліської Січі, 57, 59, 61.

1.12.4. Виконати поточний проїзних частин вулиць Володимира Великого, Драгоманова, Довбуша, Незалежності, Сагайдачного, Академіка Глушкова, Пилипа Орлика, Об’їзнорї, Привокзальної, Карбишева, Гайдамацька, Філатова, інші.

– Виконати ремонт тротуару по вул. Академіка Глушкова.

– Вжити організаційних та практичних заходів щодо прийняття до 01 липня 2018 року міською радою Методики визначення черговості ремонту міських вулиць.

– Розробити, обговорити та затвердити схему організації дорожнього руху по вулицях Коперніка, Небесної Сотні, Князя Василька. Нанести відповідно дорожню розмітку, встановити дорожні знаки.

2.Здійснення заходів по утриманню фасадів житлових будинків, офісів підприємств, установ і організацій та ліквідації довгобудів у 2018 році.

2.1.Завершення будівництва та виконання комплексного благоустрою території житлового будинку № 42А по вул. Академіка Глушкова.

2.2.Завершення будівництва та виконання комплексного благоустрою території житлового будинку № 158А по вул. Луцькій.

2.3.Завершення будівництва та виконання комплексного благоустрою території житлового будинку по вул. Луцька 19-23

2.4. Відновлення тротуарного покриття та облаштування заїзду на прибудинкову територію новозбудованого житлового будинку по вул. Луцькій, 19-23.

2.5. Благоустрій території, по якій облаштована під’їзна дорога до будівельного майданчика по вул. Луцька, 158А. Вирішення питання облаштування цієї дороги з твердим покриттям.

3.Здійснення заходів по благоустрою місць загального користування на вулицях, а також тротуарів, прибудинкових та приоб”єктових територій, територій (земельних ділянок), які перебувають у власності (користуванні) юридичних та фізичних осіб.

3.1.Силами контролюючих органів (муніципальної варти, дільничних інспекторів, санітарно-епідеміологічної станції, КП „Полігон”, адміністративної комісії) забезпечити належне утримання місць загального користування бічних вулиць, не допускати хаотичного розміщення пиломатеріалів, будівельних матеріалів, автотранспортної техніки, тощо.

3.2. ЖЕК №1, ОСББ, ЖБК та ОСН забезпечити належне утримання прибудинкових та прилеглих територій. Здійснювати їх своєчасне обкошування, регулярне прибирання, елементи благоустрою, які розташовані на таких територіях повинні бути функціональні та мати належний естетичний вигляд.

3.3. Провести поточний ремонт прибудинкових територій за адресами: Академіка Глушкова, 8,10,12, Шевченка, 6,8,10,72,74, Луцька,158, Ковельська, 12,112,122,71, інші.

4.Облаштування вуличного освітлення та освітлення місць загального користування

4.1.Забезпечити належне утримання мереж вуличного освітлення та своєчасне виконання ремонтних робіт, усунення аварійних ситуацій. Зосередити особливу увагу на потребу заміни підземних кабельних мереж в місцях загального користування: парк «Слов’янський», сквер біля Історичного Музею, сквер по вул. Небесної Сотні.

5.Озеленення території міста

5.1.Забезпечити посадку квітів та підсів трав на газонах, квітниках міста.

6.Утримання та благоустрій міських парків, скверів та зон відпочинку, а також кладовищ.

6.1. Провести ремонтні роботи напірного фекального колектора на території парку «Слов’янський».

6.2. Виконати ремонт асфальтованої території парку «Слов’янський» з використанням бруківки. Облаштувати додаткову зону відпочинку від пам’ятника Т.Г.Шевченко і до пам’ятника св. Володимиру.

6.3. Впорядкувати сквер біля Історичного музею у відповідності до затвердженого варіанту облаштування скверу та розробленої для цього проектної документації.

6.4. Впорядкувати сквер по вул. Небесної Сотні у відповідності до затвердженого варіанту облаштування скверу та розробленої для цього проектної документації.

6.5. Впорядкувати територію парку «Слов’янський» та навколо «Валів городища»

6.6. Забезпечувати оперативне прибирання території міста після проведення загальноміських заходів.

КОМПЛЕКС РОБІТ ПО БЛАГОУСТРОЮ МІСТА У 2018 РОЦІ

Утримання місць загального користування

1.1. Провести інвентаризацію місць загального користування в місті (парки, сквери, імовірні місця стихійного купання), розробити план утримання парку «Слов’янський», розглянути дане питання на засіданні міської ради.

1.2. Постійно забезпечувати прибирання території міського пляжу.

1.3. Розробити, обговорити та затвердити концепцію реконструкції площі Героїв та центральної частини міста.

1.4. Очищення р. Риловиця, створення рекреаційної зони для відпочинку.

1.5. ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» здійснити заходи по підготовці до зими зовнішніх мереж теплопостачання, за необхідності провести їх заміну, виконати благоустрій території в місцях виконання робіт.

2.Здійснення заходів по належному утриманню об”єктів культурної спадщини.

2.1.Підготовити проекти рекомендаційних листів власникам та користувачам пам’яток історії щодо утримання їх в належному стані, благоустрою територій. Узгодити їх в установленому порядку та надіслати згаданим адресатам.

2.2. Продовжити роботу по розробці концепції розвитку та утримання пам’ятки «Вали городища».

2.3. Виготовити проектно-кошторисну документацію на реконструкцію пам’ятки меморіал «Жертвам фашизму».

3.Утримання в належному санітарному стані полігону для складування ТПВ і прилеглої території, а також інших об’єктів, які забезпечують життєдіяльність міста.

3.1. Вирішення питання фінансування, визначення підрядної організації для будівництва ІІІ карти полігону ТПВ, початок будівельних робіт.

3.2.Вжити заходів щодо облаштування мережі централізованого водовідведення по вул. Ак.Глушкова (введення в експлуатацію КНС, ліквідація вигрібних прибудинкових ям, під’єднання до централізованої мережі водовідведення міста).

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024