Льотниче: Відкрили Центр надання соціальних послуг

24 Лютого 2018, 08:50
2350 Джерело: bug.org.ua

23 лютого у селі Льотниче, що входить до складу Зимнівської ОТГ, відкрили сектор соціального захисту.

Подібна установа запрацювала в області вперше у рамках пілотного проекту, який розгорнули згідно наказу Мінсоцполітики, - пише «Буг».

«Ми ініціативні в питаннях заходів, котрі можуть покращити життя людей в громаді. Окрім будівництва доріг, ремонту вуличного освітлення, ремонту шкіл, важливим є питання доступності соціальних послуг для людей. Мешканці громади мають відчувати комфорт, а не їздити по усій громаді, щоб отримати послугу. Завдяки новому сектору ми зможемо надавати весь спектр соціальних послуг на місці», – розповів В’ячеслав Католик, голова Зимнівської ОТГ. 


Для того щоб створити сектор знадобилося близько 170-ти тисяч гривень. 150 тисяч гривень на придбання оргтехніки виділив Світовий банк. Необхідні меблі закупили за кошти місцевого бюджету.

«Наш сектор забезпечує реалізацію державної політики у сфері соціального захисту і захисту прав дітей. Сектор створений з першого грудня. На сьогоднішній день, згідно методичних рекомендацій, ми надаємо 8 соціальних послуг. Крім того, ми взяли великий перелік функцій служби у справах дітей», – розповіла Віра Мудрик, завідувач сектору з питань соціального захисту.





 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024