Зимнівська ОТГ: обговорили актуальні питання та програми підтримки АПК

27 Лютого 2018, 13:53
2874

22 лютого в Зимнівській об’єднаній громаді відбулась конференція «Перспективи розвитку галузі АПК в умовах децентралізації».

В заході взяли участь голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик, представники департаменту агропромислового розвитку, центру зайнятості, фіскальної служби, Держпродспоживслужби, профільних служб області, голови фермерських господарств, власники особистих селянських господарств,  ‒ повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА.


Розпочав зустріч голова громади - В’ячеслав Католик, який наголосив, що подібні зустрічі організовуються спеціально для сільських жителів з метою інформування щодо різних нововведень, програм підтримки

Директор Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості Уколова Наталія розповіла про співпрацю центру зайнятості із Зимнівською громадою та 10 сезон освітнього проекту «Зимова агрошкола».


Представник департаменту агропромислового розвитку - Олена Фоменко проінформувала присутніх про напрямки фінансові підтримки агровиробників як з обласного, так і з державного бюджетів, які плануються у 2018 році.

Наталія Балакіна, начальник відділу організації профорієнтації Волинського обласного центру зайнятості презентувала роботу центрів зайнятості, модернізований сайт, інформувала про сучасні нововведення: проведення Skype-співбесід, створення відео-резюме, он-лайн подання заявок як на пошук роботи, так і на пошук кваліфікованих робітників.

Завідувач біологічного відділу методу захисту рослин Державної установи «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» Василь Єфремов ознайомив про роботу біолабораторії та нові препарати для захисту рослин.

В області реалізовується проект «Ключ до успіху», який діє в рамках Програми територіального співробітництва «Східне партнерство» Білорусь-Україна. В результаті реалізації даного Проекту, планується створення в області трьох сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (картоплярський, овочевий та ягідно-фруктовий), а також створення транскордонної бази сільгоспвиробників. З такою інформацією виступила Козак Наталія, координатор проекту, яка закликала присутніх агровиробників до об’єднання у кооперативи.

Роман Сергієвич – начальник Володимир-Волинського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в області інформував про нові національні стандарти ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови» та надали роз’яснення власникам особистих селянських господарств щодо підвищення якості молока в господарствах.

Начальник відділу обслуговування платників податків Володимир-Волинської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області Лариса Войтович розповіла про етапи реєстрації фізичних осіб-підприємців, новини системи оподаткування, подання звітів та сплати податків. Також зауважила,  що з 01.01.2018 року члени фермерських господарств сплачуватимуть єдиний соціальний внесок.

Керівник Волинської філії державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Віталій Сокол вкотре наголосив про обов’язкову ідентифікацію тварин, які утримуються в господарствах населення, оскільки кошти, які передбачені у державному бюджеті на розвиток тваринництва, будуть надаватись тільки на ідентифіковані тварини.

Василь Шух, директор ДП «Волинського обласного сільськогосподарського виробничого підприємства по племінній справі у тваринництві» проінформував, що у 2018 році в Зимнівській ОТГ прийнята відповідна програма і за рахунок місцевого бюджету буде здійснюватись часткове відшкодування вартості штучного осіменіння корів у господарствах населення.

Представник ПАТ «Креді Агріколь Банк» Сергій Заворотько розповів про можливість мешканців села отримати кредит готівкою до 300 000 грн. на будь-які цілі без застави та поручителів. Кредит надається на термін від 1-го місяця до 5-ти років. А також розповів про програму IQ energy, згідно умов якої, можна компенсувати кредити для придбання енергоефективних матеріалів та робіт з їхнього монтажу.

На завершення, голова громади В’ячеслав Католик подякував присутнім за змістовний діалог та запевнив, що започаткування нових бізнес-ідей, які спрямовані на благо жителів громади, будуть обов’язково підтримані з місцевого бюджету.

Зимнівська об’єднана територіальна громада одна із перших, які мають своє періодичне видання  «Вісник Зимнівської громади», за допомогою якого, жителі громади завжди в курсі актуальних громадсько-політичних, та інших питань.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024