Володимирщина: на розвиток сільської медицини виділять близько 8 млн грн

01 Березня 2018, 16:00
1422

Володимир-Волинський район на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості отримає близько 8 млн грн.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2017 року № 983 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості» Волинській області передбачена субвенція в розмірі 189,5 млн грн. на розвиток системи охорони здоров’я на селі, - йдется на сайті Володимир-Волинської РДА.

152 млн грн. уже є, очікується поступлення ще 37 млн. Про це проінформував начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк під час наради з питань соціально-економічного розвитку, яка відбулася сьогодні, 27 лютого 2018 року, під головуванням очільника області Володимира Гунчика.

Зокрема, у ході розмови Ігор Степанович наголосив, що обласна державна адміністрація до 1 березня має внести пропозиції щодо формування спроможної мережі і напрямків використання вище зазначеної суми на розгляд комісії Мінрегіону спільно з Міністерством охорони здоров’я, після чого можна буде освоювати ці кошти.

- В ході підготовчої роботи відбулися зустрічі представників нашого управління охорони здоров’я з усіма районами, - зазначив Ігор Ващенюк.- У них взяли участь голови райдержадміністрацій, представники лікувальних закладів району, голови ОТГ.

У ході наради напрацьовано питання створення спроможної мережі закладів охорони здоров’я та напрямки використання наданої субвенції.

- За попередніми даними 6 об’єктів буде збудовано, 34- реконструйовано, 20 об’єктів підлягають капітальному ремонту, - резюмував очільник медичної галузі області. – Передбачено 17 заходів по придбанню службового житла для медпрацівників та закупівля 117 легкових автомобілів для закладів охорони здоров'я, аби можна було повноцінно забезпечити медичне обслуговування нашим громадянам на дому.

При цьом Ігор Ващенюк зазначив, що парк автомобілів дуже зношений. 25 швидких мають термін експлуатації більше, ніж 15 років і їх використання недоцільне, адже може загрожувати життю як пацієнтів, так і персоналу.

Як проінформувала начальник управління фінансів райдержадміністрації Олена Бондарук, відповідно розподілу коштів по субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості на 2018 рік Володимир-Волинський район отримає близько 8 млн грн, відповідно до чисельності сільського населення.

Відтак, бюджет Устилузької міської ради отримає 1 млн 851,9 тис. грн, Зарічанській сільській раді на розвиток сільської медицини надійде 1 млн 440,6 тис. грн, Зимнівській – 2 млн 135,3 тис. грн, Оваднівській – 1 млн 460,4 тис. грн (населення колишньої Гайківської сільської ради, що увійшла до складу Оваднівської ОТГ, у розподілі субвенції враховане у чисельність сільського населення Турійського району в обсязі приблизно 165,4 тис. грн).

Районний бюджет на здійснення заходів, спрямованих на розвиток сільської медицини отримає 840, 9 тис.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024