Екс-начальника Держкомзему Волині підозрюють у розтраті держкоштів

06 Березня 2018, 12:20
1230

Колишнього начальника Головного управління Держкомзему у Волинській області підозрюють у розтраті понад 400 тис грн державних коштів.

Про це інформує прес-служба Прокуратури Волинської області.

Слідчими слідчого відділу прокуратури Волинської області повідомлено про підозру у службовому підробленні та розтраті державного майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій у особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, колишньому начальнику Головного управління Держкомзему у Волинській області.

У 2008 році посадовець, змовившись із директором ПП «Геомоніторинг-Волинь», з яким за результатами тендеру було укладено договір на проведення інвентаризації земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів на території Рожищенського, Володимир-Волинського та Горохівського районів Волинської області, заволоділи та розтратили бюджетні кошти, призначені для оплати цих робіт.

Підприємство, яке мало виконати роботи, не володіло належним обладнанням для їх проведення та не мало відповідних фахівців, відтак фактично не провело інвентаризації земель, а документація,виготовлена ним, була непридатною для використання в роботі.

Попри це у грудні 2008 року директор підприємства підписав та скріпив відтисками печатки акти прийому-передачі виконаних робіт, які містили неправдиву інформацію про те, що ПП «Геомоніторинг-Волинь» нібито ці роботи виконало.

Начальник Головного управління Держкомзему у Волинській області, знаючи, що відомості, вказані в актах, не відповідають дійсності, підписав їх та передав до бухгалтерії управління для здійснення за ними оплати.

На підставі цих завідомо підроблених документів на рахунок підприємства було безпідставно перераховано кошти в загальній суму 423 500 гривень.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.

Триває досудове розслідування.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024