Щоб водії не втекли у Польщу: у Володимирі хочуть підняти плату за проїзд

16 Березня 2018, 17:16
1959

Сьогодні, 16 березня відбулося громадське обговорення щодо збільшення вартості проїзду на міських маршрутах загального користування.

За круглим столом зібралися перевізники, чиновники, депутати, - повідомляє БУГ.

Надаємо, що попередньо на сайті міської ради був оприлюднений проект рішення з пропонованих тарифами.

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук відразу звернувся до перевізників з проханням щоб встановити перехідний період для дітей у вартості 2 гривні. Чиновник зазначив, що це потрібно хоча в період навчання дітей.

Представник перевізників, зазначив, що підняття тарифів потрібно було ще на початку зими. Також чоловік звернув увагу на зацікавленість у громадських обговорення населення. Мовляв, пасажири самі перепитують, чи не піднялася вартість проїзду.

“Я вам скажу наслідки, якщо не піднімемо тариф. Ми маємо зменшення кількості маршруток. Пропав маршрут №9, а номер 21 із трьох їздить тільки один автобус. Так само № 8, возить по 3-5 людей. Що ми маємо по водіях? Це біда “чорна”. Ці гроші в основному підуть на підняття зарплати водіям, бо літом вже підуть від мене на роботу в Польщу,” – зазначив представник перевізників.

 

Лариса Кулікова наголосила, що є підставити розглядати нові тарифи. Також чиновниця додала, щоб перевізники дослухалися до прохання аби дітям вартість проїзду становила 2 гривні в період навчання, а коли канікули то 3 гривні.

Голова спілки АТО Юрій Степанюк наголосив, що відсутність громадськості спричинене поганою поінформованість людей. Далі зачепили тему перевезення людей пільгових категорій. Тут, Микола Гінайлозапитав, хто визначив, щоб в маршрутці було лише два пільговики на рейс. Віктор Фіщук відповів, що такого рішення немає, однак при підписанні договору з перевізником включають такий пункт. Самі ж перевізники наголосили, що їм ніхто не компенсує проїзд і цих двох пільгових місць.

Депутат Ярослав Жук, під час виступу, висловив думку, що громадське обговорення є “нелегітимним”. Та наголосив, що рішення про збільшення тарифів можна буде скасувати через суд. Далі депутат припустив, що підвищення тарифу може бути логічним. Однак Жук запропонував ввести систему електронних квитків для того, щоб краще знати пасажиропотік.

 

Голова Зимнівської ОТГ подякував перевізникам, які їздять по селах та дотримуються графіку. Та наголосив, що у громаді є проблема з тим, коли кілька днів немає взагалі автобусів. В’ячеслав Католикповідомив, що в громаді сприймають підняття тарифів і одночасно попросив, аби перевізники не зменшували кількість автобусів і надалі дотримувалися графіку. Голова додав, що коли виникають питання з пільговикам, то перевізники мають звертатися до нього і з бюджету компенсують.

Гінайло запропонував перевізникам взяти безплатно в користування автобуси, які знаходяться на території КП “Полігон”. Перевізники зазначили, що так звані “гармошки” не будуть економічно вигідними, якщо брати в користування. Представники зазначили, що на деяких вулицях не зможуть розвернутися, проїхати, повернути на деяких поворотах. Фіщук наголосив – автобуси не придатні до використання і є підписані відповідні Акти. В той же час Гінайло сказав, що це є неправда, і готовий показати документи.

Після бурхливого обговорення, Ярослав Матвійчук подякував перевізникам за розуміння і за готовність зменшити ціну до 2 гривень для дітей в період навчання у школі. Надалі проект рішення буде розглянутий 22 березня на засіданні виконкомі.




 

Коментарі
25 Березня 2018, 09:20
То, щоб чоловіча частина МР не втекла як яник , вони собі премії виписують??? До 8 березня, яке не святкують у Європі???
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024