Володимир-Волинський центр зайнятості та громади: співпраця триває

17 Березня 2018, 10:25
1781

Співпраця з об’єднаними територіальними громадами – один із пріоритетів діяльності служби зайнятості. Підписані угоди між об’єднаними громадами та Володимир-Волинським міськрайонним центром зайнятості сприяють вирішенню питань, пов’язаних із зайнятістю сільського населення. З приходом весни та початком сільськогосподарських робіт виникає питання щодо необхідності створення тимчасових робочих місць на сільськогосподарських підприємствах.

З метою роз’яснення переваг співпраці сільськогосподарських підприємств з центром зайнятості щодо організації робіт тимчасового характеру 16 березня відбулись зустрічі директора Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості Наталії Уколової, начальника відділу взаємодії з роботодавцями Юлії Іщук з представниками підприємств, що розміщені на території Зимнівської ОТГ.

Директор Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості Наталія Уколова відвідала одне з найпотужніших сільськогосподарських підприємств району ТзОВ «РВПГ МІТ», яке займається вирощуванням ягід на території Володимир-Волинського та Горохівського районів.

Директор ТзОВ «РВПГ МІТ» Ірина Владика розповіла про свої плани на сільськогосподарський сезон, а саме створення тимчасових робочих місць для підсобних працівників, що будуть залучені для обрізки кущів. Директор центру зайнятостізауважила, що за сприянням служби зайнятості у 2017 році було залучено 31 безробітна особа для висадки кущів та висловила сподівання на плідну співпрацю і в цьому році.

У приміщенні адмінбудинку громади відбулась зустріч директора центру зайнятості з підприємцем Віктором Родзенюком, що здійснює підприємницьку діяльність у с. Руснів, яке знаходиться на території громади. Віктор Іванович співпрацює з центром зайнятості щодо працевлаштування безробітних осіб на заявлені вакансії та отримав можливість отримання компенсації єдиного соціального внеску. Підприємець подякував за суттєву підтримку у розвитку малого бізнесу.

З метою наближення сервісу з надання соціальних послуг, пов’язаних із питаннями зайнятості населення, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Юлія Іщук провела зустріч з працівниками ЦНАП Зимнівської ОТГ та надала роз’яснення щодо можливості отримання одноразової допомоги для зайняття підприємницької діяльності для безробітних осіб, що проживають на території громади.

Юлія Іщук наголосила, що це дасть можливість займатися улюбленою справою на території громади та призведе до збільшення надходження коштів до сільського бюджету.




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39