Устилуг: закривають єдину амбулаторію, без медичної допомоги залишаться 7 тисяч осіб

22 Березня 2018, 11:14
2723

Через недофінансування закривають Устилузьку амбулаторію, яка обслуговує 7 000 осіб. Медперсонал відправили у вимушену відпустку за власний рахунок.

Про це у коментарі «Волинь24» розповіла сімейний лікар Устилузької амбулаторії Руслана Омельчук.

Руслана Омельчук розповідає, що про вимушену відпустку дізналася у п’ятницю, 16 березня. Однак, жодних зборів та офіційних пояснень в амбулаторії не було. 

Вона каже, що в амбулаторії працюють два сімейні лікарі, які обслуговують жителів міста Устилуг та сіл, які приєднані до нього. Тепер же хворим доведеться їхати на обстеження у Володимир-Волинський, або ж у Луцьк. 

«Тобто, я і моя колега вимушені за власний рахунок два тижні сидіти вдома. Не знаю, за яким таким указом, але мерія вирішила, що амбулаторія не повинна працювати, мовляв, немає нормального фінансування», - розповідає Руслана Омельчук.

«Сюди щодня приходить сотні хворих людей, амбулаторія – то важливо. Ми обслуговуємо як новонароджених, так і людей похилого віку. Старенькій бабусі легше дошкутильгати в Устилузьку амбулаторію, а не їхати 13 кілометрів у поліклініку у Володимирі», - зазначає сімейний лікар.

Руслана Омельчук додає, що така ж ситуація в амбулаторії села Березовичі Володимир-Волинського району, де працюють три сімейні лікарі.

«Про те, чи триватиме ця відпустка два тижні, чи більше – ніхто не сказав. Через п’яте коліно донесли до відома, ця інформація була доведена заочно», - наголосила сімейний лікар.
 

Коментарі
30 Березня 2018, 16:39
Зато на тренування спецслужб гроші є. Влада даунів
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024