Володимирські великодні кролики візьмуть участь у Всеукраїнському фестивалі

30 Березня 2018, 11:57
2242

Великодні кролики, розмальовані подружжям художників із Володимира-Волинського цьогоріч представлятимуть наше княже місто на Всеукраїнському фестивалі писанок, який відбудеться у столиці, вже традиційно на Софіївській площі.

У цьому році організатори вирішили окрім велетенських писанок прикрасити площу великодніми кроликами, яких взялися розмальовувати художники з різних куточків України. Спочатку був конкурсний відбір, потім кращі майстри отримували макет для розпису. 

Оформлені роботи мають повернутися у Київ до 2-3 квітня. Кроликів доставлять на Софійську площу і встановлять на спеціальні підставки висотою в один метр. Помилуватися великодніми кроликами можна буде з 5 по 22 квітня.

- Ми своїх кроликів розмальовували десь півтора тижні, - розповідає Катерина Юрчук, яка разом із своїм чоловіком Павлом вирішили взяти участь у цьогорічному фестивалі. - Свого кролика я розмальовувала використовуючи акрил та мотиви Густава Климта. Паша працював акрилом і фломастером, використовуючи сусчасну техніку сучасного тату.

Днями в культурно-мистеському центрі великоднім володимирським кроликам влаштували справжні випровадини. А на завершення було колективне фото і побажання щасливої дороги. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024