8 квітня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

08 Квітня 2018, 11:00
2763

Доброго ранку, читачі. На календарі 8 квітня, неділя.

Сьогодні православні християни і католики починають відзначати головне свято церковного року – Воскресіння Христове.

Щороку дата, на яку відзначають Великдень, обчислюється за місячно-сонячним календарем. Цього разу вона випала на 8 квітня.

Зі самого ранку люди, згідно з давнім звичаєм, вітають один одного «Христос воскрес!», на що відповідають: «Воістину воскрес!».

Дню Світлого Христового Воскресіння передує 40-денний піст, який називається Великим. Християнський Великдень був установлений апостолами незабаром після смерті Ісуса на хресті та його Воскресіння. За переказами, вона знаменує перемогу добра над злом, життя над смертю.

Як писав святитель Григорій Богослов, Великдень – «свято свят і торжество торжеств», у якому християни святкують «саме воскресіння, не очікуване ще, але вже доконане, яке примиряє собою весь світ». За словами Святителя Іоанна Златоуста, «ми святкуємо смерті умервщлення».

День ангела святкують: Алла, Анна (Ганна), Василь, Гаврило, Лариса, Парасковія, Степан

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: У неділю, 8 квітня 2018 року, великий і радісний день — найважливіше, найсвітліше й найулюбленіше свято православних християн Світле Христове Воскресіння, Пасха, Великдень.

8 квітня – День працівників військових комісаріатів.

Погода: Сьогодні очікується +5..+18 °C, без опадів, слабкий вітер. Завтра: +10..+20 °C, без опадів, помірний вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день відзначається Собор Архангела Гавриїла і вшановується пам'ять преподобного Василя Нового. Жінки ж у цей день закінчували останню пряжу, а тим, хто продовжував прясти, казали: «Не піде про запас».

Якщо у цей день схід сонця світлий, значить скоро сніг повністю зійде. Наші пращури примітили, яка погода 8 квітня - така вона буде 8 жовтня, і навпаки.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39