Не стало автора краєзнавчого видання про Володимир-Волинський

13 Квітня 2018, 12:29
1798

Заслужений журналіст України та багаторічний керівник видавництва «Надстир’я» Микола Богуш помер 10 квітня. 

Попрощалися з відомим волинським громадським діячем, видавцем, журналістом і краєзнавцем 12 квітня у луцькій Свято-Феодосіївській церкві.
 Микола Іванович Богуш народився 22 жовтня 1939 року в селі Машів Любомльського району.

Закінчив Машівську середню, Луцьку торгово-кооперативну школи, а також факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка та відділення преси, радіо та телебачення Вищої партійної школи в Києві. 

Журналістом почав працювати у Ківерцівській районній газеті, де залишився на 8 років. Потім працював заступником редактора у Горохівській райгазеті.  

З початку 90-х більше 20-років очолював редакційно-видавниче підприємство «Надстир’я». Також був радником голови Волинської ОДА Бориса Клімчука. 

Микола Богуш - автор і співавтор ряду книг, зокрема: «Лісова симфонія», «Бережанка», «Залишиться у Вічності: Володимир-Волинський – історія, яка завжди з нами», «Грані подвигу. Слово про волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС», «Ловися, рибко», «Ківерцівщина: крізь віки і долі»… 

«Україна втратила поважну і скромну людину. Він надзвичайно багато зробив для книговидавничої справи, допоміг багатьом літераторам, письменникам відбутися як творчим особистостям. Та і сам був талановитою і творчою людиною. Він завжди був серед тих найкращих працівників галузі та лауреатів обласного конкурсу «Світ волинської книги», яких нагороджували до професійного свята видавців, поліграфістів і книгорозповсюджувачів», – написала у некролозі Волинська газета. 


Попрощатися з Миколою Івановичем крім рідних та близьких прийшло чимало відомих в області людей. Зокрема, Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк, депутат облради Святослав Кравчук, голова облорганізації НСЖУ Михайло Савчак, головний редактор газети «Вісник і К» Євген Хотимчук, екс-народний депутат України Анатолій Горбатюк та інші.

Колектив CID MEDIA GROUP висловлює співчуття рідним з приводу непоправної втрати.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39