Володимир: на території міста висадили майже чотири сотні саджанців

18 Квітня 2018, 13:19
2029

Учора у Володимирі-Волинському відбулись екологічні акції «За чисте довкілля» та «Зробимо Володимир чистим», до яких долучились працівники виконавчого комітету міськради на чолі з першим заступником міського голови Ярославом Матвійчуком, учні та педагоги ЗОШ №2 і НВК «Загальноосвітня школа – ліцей» №3, представники територіального медичного об’єднання.

 У цей день було проведено прибирання та посадку молодих дерев на території міста, - йдеться на офіційному сайті Володимир-Волинської міської ради.

– В зимовий період чимало дерев, заражених омелою, було зрізано. На їхнє місце садимо нові насадження, зокрема, такі, які будуть більш стійкими до хвороб,  – розповів перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук. Він зазначив, що близько сотні саджанці дерев, серед яких липа, модрина, береза, катальпа, горобина, ялівець та блакитна ялина, були привезені зі спеціалізованого розсадника Держлісмисгоспу, що у селі Гаразджа. Також іще 240 саджанців, зокрема, та ж липа, червоний дуб, гостролистий клен та кущики дейції привезли з Павлівського розсадника.



1

Підсаджували дерева у скверах, парках та на територіях загальноосвітніх навчальних установ, поблизу лікарні. Так в парку ім. Гагаріна було висаджено алею з 30-ти лип і 10 катальп.  Обидва цих дерева славляться особливою духмяністю квітів, а катальпа ще й тривалим часом цвітіння – до 20 днів, а також цікавими плодами, подібними до тонких стручків, які залишаються на дереві протягом усієї зими, додаючи оригінальності цій декоративній рослині.

Біля НВК№3 висадили алею модрини, яку по праву вважають екзотом серед хвойних, адже маючи усі ознаки голчастих, дерево на зиму скидає хвою, а навесні вкривається молодою зеленню, що безсумнівно милує око. До цієї акції активно долучились учні випускного 11 класу, які, окрім модрини, спільно із першокласниками, своїми батьками та вчителями висадили ще саджанці берези та сосни на спогад про себе.

Чимало молодих дерев висадили і біля Володимир-Волинського ТМО, а  центральній частині міста краси додаватимуть молода ялина та дейції, які будуть квітнути вже за рік-два. На цей час молоді насадження потребуватимуть догляду та поливу, цим опікуватиметься КП «Троянда», а також важливо, аби жителі міста відповідально ставились до того, що зроблено в рамках озеленення міста, зберігаючи висаджені деревця для прийдешніх поколінь.







1







 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024