Володимир-Волинський міськрайонний центр зайнятості та Оваднівська ОТГ: співпраця триває

20 Квітня 2018, 11:19
3379

Співпраця з об’єднаними територіальними громадами є пріоритетним напрямком у роботі Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості.

18 квітня директор-голова комісії з припинення юридичної особи Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості Наталія Уколова прийняла участь у зустрічі голови Оваднівської об’єднаної територіальної громади Сергія Панасевича з директорами навчальних закладів, що функціонують на території громади, - повідомляють у міськрайонному центрі зайнятості.

Навчальні заклади в 2018 році перейшли на баланс об’єднаної територіальної громади, тому гостро стоїть питання працезакріплення сезонних працівників, проведення ремонту у школах та садочках, передача харчоблоків підприємцям. Наталія Уколова розповіла керівникам освітніх закладів про умови реєстрації в центрі зайнятості, можливість залучення безробітних осіб, що проживають на території громади, до участі у громадських роботах саме під час проведення ремонтних робіт у школах.

Ірина Ткачук, проектний менеджер Оваднівської об’єднаної територіальної громади довела присутнім про можливість отримання гранду в розмірі 30 тис. гривень на потреби школи при умові отримання перемоги у розробці проектів. До участі у розробці проектів благоустрою шкіл залучаються учні та громадські організації, що функціонують у навчальних закладах. Адже пріоритетом у 2018 році в освітній галузі у сільській місцевості є створення сучасних класів європейського зразка для найменших школяриків, саме такий клас вже створено у загальноосвітній школі на території громади у с. Сусваль. Голова громади запропонував всім бажаючим для ознайомлення відвідати цей заклад та взяти участь у написанні проектів.

При цьому директор центру зайнятості наголосила, що при умові залучення осіб, що перебувають на обліку в центрі зайнятості, до написання даних проектів, можливе надання допомоги по безробіттю одноразово. 

Також керівник центру зайнятості розповіла присутнім про ситуацію на ринку праці, перспективи розвитку підприємництва та створення нових робочих місць на території громади, організацію професійного навчання та перенавчання, надання членам малозабезпечених сімей та вимушеним переселенцям фінансової допомоги для започаткування власного бізнесу, працевлаштування учасників антитерористичної операції.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості Юлія Іщук надала присутнім інформацію про умови та строки подання звітності під час масового вивільнення працівників та спільно з юрисконсультом громади створили «Електронний кабінет роботодавця» для подальшої плідної співпраці.

Під час зустрічі також було підписано договір на організацію громадських робіт.




 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024