Владика Матфей закликав володимирчан молитися за незалежність української церкви

21 Квітня 2018, 09:31
920

Преосвященний Матфей єпископ Володимир-Волинський і Турійський закликав вірян молитися за створення єдиної незалежної української церкви.

Таке благословіння єпископ дав у зв’язку з офіційними повідомленнями про кроки, здійснені протягом останнього часу Президентом та Верховною Радою України щодо початку процесу ухвалення Томосу, - повідомляє прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ КП.

Також преосвященний Матфей єпископ Володимир-Волинський і Турійський благословляє всьому духовенству Володимир-Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, у неділю 22 квітня 2018 року (та в інші дні під час богослужінь) служити молебні за Україну і успішне утвердження єдиної помісної Церкви в Україні та надання Томосу афтокефалії від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія.

«В своїх молитвах піднести прохання до Господа Бога за Президента України у Його великій справі утвердження єдиної помісної української православної Церкви.
Виразити молитовну вдячність голові Волинської обласної державної адміністрації Олександру Савченку за його підтримку та чітку позицію у цій благословенній справі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко повідомив лідерам парламентських фракцій, що звернеться до вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

Президент наголосив, що потрібна церква, незалежна від закордонної юрисдикції з країни-агресора.

Порошенко зазначив, що відповідне звернення уже підписали усі єпископи Української православної церкви Київського патріархату і Автокефальної церкви, і додав, що "двері відкриті" для єпископів інших церков.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024