На Володимирщині обговорили план реалізації правового проекту

24 Квітня 2018, 18:00
1359

У Володимир-Волинській райдержадміністрації обговорили план реалізації проекту «Я маю право!» на 2018 рік.

Зокрема, учора, 23 квітня 2018 року, у райдержадміністрації відбулося засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, яке очолив голова районної МКМР з правової освіти населення, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк. У ході зустрічі члени координаційної ради обговорили основні засади проекту «Я маю право!», напрямки його реалізації та план роботи районної МКМР з правової освіти населення на 2018 рік, - повідомляє відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату радержадміністрації

Опісля, ознайомилися з методичним посібником «Організація діяльності міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення Волині».
Відтак, розповідаючи про проект, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної правової допомоги Володимир-Волинського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Степан Слащук зазначив, що у червні минулого року в Україні стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції «Я маю право!», який підтримано Указом Президента України від 14 листопада 2017 року №361/2017 «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!». Основна його мета - формування у суспільстві правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя.

У свою чергу, Сергій Романюк наголосив, що організаційним початком в діяльності МКМР з правової освіти населення є складання плану роботи.

- План роботи, як правило, складається на рік. Проект плану готується відповідальним секретарем МКМР за пропозиціями представників відомств, установ та організацій, які входять до складу ради, - зазначив Сергій Йосипович. - Пропозиції мають містити як інформацію щодо переліку питань, які бажано розглянути на засіданнях ради, так і інформацію щодо організації правоосвітніх заходів, з метою їх реалізації усіма членами ради.

З метою надання допомоги районним міжвідомчим координаційно-методичним радам з правової освіти населення в організації ефективної діяльності міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення, підготовці звітної інформації про діяльність відповідної ради та здійснення правової освіти у відповідному регіоні відділом систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Волинській області розроблено методичний посібник, що, за словами головного спеціаліста юридичного відділу райдержадміністрації Поліни Гаврилюк, спирається на Методичні рекомендації Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення від 2006 року «Щодо організації діяльності міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення».

- Цей посібник є своєрідною шпаргалкою для усіх тут присутніх, - зазначила Поліна Русланівна. - Тут чітко окреслено функціональні обов’язки голови, заступника та членів МКМР, основні засади підготовки та проведення засідань, а також подана низка зразків документів, які можуть використовуватися у роботі нашої координаційної ради.




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024