Танкісти 14-ї ОМБр прибули на міжнародні навчання

25 Квітня 2018, 09:54
3467

Учора, 24 квітня, до військового полігону багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності 7-ї армії США (Хохенфельс, ФРН) прибула українська військова техніка для участі у міжнародних навчаннях Combined Resolve Х. Серед військової техніки сім БТР-80 десантно-штурмової роти 79-ї окремої десантно-штурмової бригади і п'ять танків Т-84У «Оплот» 14-ї окремої механізованої бригади, а також техніка забезпечення.

Бронетранспотреи і танки пройшли модернізацію, зокрема забезпечені технічними засобами геолокації (GPS) та радіостанціями Harris, - повідомляє ukrmilitary.com.

Військовослужбовці зведеного підрозділу Збройних Сил України прибули на полігон поблизу міста Хохенфельс днем раніше та були розміщені у казармах американської бази.

Українські десантники вже встигли взяти участь у плануванні одного з практичних етапів Combined Resolve X. А Генеральний штаб ЗС України повідомив, що наша десантно-штурмова рота діятиме у складі багатонаціонального батальйону.

Після розвантаження техніки, українці приступили до її перевірки та підготовки до навчань, зокрема встановлення системи лазерної імітації стрільби і ураження (MILES).

У навчаннях беруть участь більше 3700 військовослужбовців з 13 країн НАТО та країн-партнерів. Багатонаціональні навчання «Combined Resolvе» проводяться Командуванням ЗС США у Європі двічі на рік у період проведення ротації частин американської армії.

Танкісти 14-ї бригади після Combined Resolve Х також візьмуть участь у танкових змаганнях Strong Europe Tank Challenge, які теж пройдуть у ФРН з 4 по 8 червня.












 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024