«Ми будемо разом шукати вихід, і ми його знайдемо...»: Савченко про володимирську школу-інтернат

06 Травня 2018, 08:43
5133

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко під час свого нещодавного візиту на Володимирщину зустрівся із колективом Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

Посадовець заспокоїв батьків та працівників, які хвилюються, що після реформування із закладу зникне інклюзія та групи для дошкільнят, - інформує ІА «ВолиньPost»

Спочатку голові ОДА організували екскурсію закладом, навколо якого нещодавно розгорнулася ціла епопея. Школа має чимало досягнень – дівчата-футболістки займають призові місця на всеукраїнських змаганнях, у школі чимало спортсменів, а учні минулоріч 21 разів здобували призові місця на обласних олімпіадах. Для дітей тут діє культурно-мистецький центр. Окрім того, малечу навчають танців, малювання тощо.

Директор школи-інтернату Валентин Вірковський розповів, що тут нині навчається майже 600 діток, є 28 малюків із особливими освітніми потребами. У закладі діє корекційно-розвиткове відділення. 

За словами директора, після відкриття у місті інклюзивно-ресурсного центру у закладі трошки зменшилося напруження. Однак, відділення не закривають, адже є запит на його роботу. З дітками з особливими освітніми потребами треба працювати із раннього віку, ще до початкової школи.

Проте заклад хочуть реформувати. Йдеться, у тому числі, про ліквідацію почакової лани та створення ліцею. Але і працівники, і батьки просять зберегти заклад у тому вигляді, у якому він є нині. Мовляв, міська владна згодна фінансувати «своїх» дітей, які відвідують садочок. Вели перемовини й з представниками ОТГ щодо фінансування навчання дітей через міжбюджетні трансферти. 

Мама школяра та голова ГО «Берег надії» Олена Кандиба зауважила, що заклад - чудовий. Проблема тільки в тому, що його можуть реорганізувати і це зачепить інклюзивну освіту. За словами жінки, місто активно працює у напрямку інклюзії та якщо школу-інтернат реорганізують, то це «відкине» заклад назад. 

«Інклюзивно-ресурсний центр створили за зверненням і максимальною участю батьків - місто нас почуло, зробило, і ми за це вдячні. Зараз ми пробуємо знайти діалог із обласною владою, однак діалогу не виходить. В цьому закладі інклюзію розвивають вже 7 років», - зауважила Кандиба.

«Можливо, ліцей, який пропонує тут пані Плахотна (начальник управління освіти ОДА, - ред) за якийсь час теж став би нормальним. Але ми маємо потребу в тому закладі, який зараз тут є», - наголосила жінка. Мовляв, у школу чимала черга, батьки із дітьми мріють до неї потрапити. Тож якщо ліквідувати тут інклюзію, то аби вийти на аналогічний рівень треба буде витратити 5-6 років. Тому батьки рішуче налаштовані відстояти заклад. 

Савченко зауважив, що знайомий з проблемою та прибув сюди, аби довести, що обласна влада чує громаду.

«Інклюзивна освіта - це прорив, те, чого у нас не було віками», - почав посадовець. Він зауважив, що обіцяв Марині Порошенко, що до кінця року на Волині діятиме 18 центрів інклюзивної освіти. Ситуацію з школою-інтернатом треба вирішувати, адже йдеться про благо для суспільства. Тому він запропонував включити представників батьків та закладу включити до спеціальної робочої групи, яка вивчить це питання.

«Ми будемо разом шукати вихід, і ми його знайдемо. Нема такого слова «не можемо», нема такого слова «це нереально», нема такого слова «а що робити?»… Треба щось робити», - зауважив посадовець. Опісля він обнадіяв присутніх на зустрічі.

«Ми вирішимо цю проблему, як ми вирішуватимемо - не ваша турбота. Ваша - щоб все було нормально… Моя позиція одна - ми працюємо для людей, люди - це ви», - підсумував очільник ОДА. 





















1


 

Коментарі
07 Травня 2018, 01:15
Який красивий мужчина новий губернатор Савченко! Красива посмішка, костюм модний і личить, а найголовніше - без пуза!!!!!!!!!!! І в його то віці!!!!!! Це людина європейського виду)))))))) Нарешті! Як радив українським керівникам один відомий іноземний академік: перший крок до Європи - позбавтеся пуза.....
07 Травня 2018, 01:27
пане Вірковський, як голосувати за інтернат, то депутати і у тому числі комісія з питань освіти і культури, а як візит губернатора в інтернат - то зайвих і з власною думкою не потрібно???? Ми б з пані Сєргєєвою теж залюбки послухали б такого симпатичного мужчину, яким є губернатор Савченко. Бо Ваш вічний однотонний директорський монолог ми вже чули. І не раз.....Задумайтесь.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024