Рідні загиблих Героїв із Володимирщини відвідали «Волинську Швейцарію»

14 Травня 2018, 10:26
1517

У День матері, у Воротнівському лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ», де діє Лісівничий молодіжний центр, побували родини загиблих бійців АТО. 

У «Волинську Швейцарію» з’їхалися родини Небесного Легіону з Рівненської, Львівської,  Житомирської та, звісно, Волинської областей. Відвідали цей мальовничий куточок Волині й рідні загиблих Героїв із Володимирщини. Були цього дня традиційні лісівничі уроки на свіжому повітрі, активні ігри, вікторини, тихі розмови та спогади і просто спілкування з природою, - повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.



Подібний захід у співпраці з волонтерським рухом «Меценати для солдата» волинські лісівники проводять уже вдруге. 

Головний організатор – керівник волонтерського руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський – розповідає, що до «Волинської Швейцарії» приїхало понад 60 дружин та їхніх діток полеглих Героїв, також були і бабусі з дідусями, що вперше відпочивали тут з онуками серед гарних зелених краєвидів.

Тато загиблого легендарного командиру танкового екіпажу Володимира КрохмаляАнтон Миколайович із села П’ятидні Володимир-Волинського р-ну приїхав сюди із онуком, теж Володимиром, вперше. Каже, приємно, що є такі заходи. Всюди з онуком намагається бувати.



 

Танк його сина Т-64Б 51-ї (тепер 14-ї) бригади потрапив у оточення терористів. Снайпери окупантів порозбивали приціли і перископи, машина опинилася в безпорадному стані, стріляти було можливо тільки навмання. Танкісти ще встигли помітити ворожі позиції, що вели прицільний вогонь по екіпажу і навіть зробити постріли у бік ворожих гранатометників, котрі ховались неподалік. Але, на жаль, не влучили. Щоб не віддати бойову машину в руки ворогу та не здаватися у полон, «закадичні друзі» Володимир Крохмаль та Іван Ващеня вирішили підірвати танк. Ціною власного життя…

…У кожної із цих родин своя історія. Із болісними спогадами. Але об’єднує їх сила духу та позитивне сприйняття життя.











 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024