Володимирським роботодавцям розповіли про легалізацію зайнятості населення

18 Травня 2018, 11:00
1050

Днями у приміщенні Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості був проведений семінар для роботодавців на тему : «Легалізація зайнятості – крок назустріч Вашим працівникам, у тому числі для осіб з інвалідністю». До участі запросили начальника відділу з питань праці та соціально-трудових відносин управління соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир-Волинського міської ради Тетяну Ільницьку.

У семінарі взяли участь 19 роботодавців, - інформують у центрі зайнятості.

Захід відкрила заступник директора Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості Надія Веремчук та ознайомила присутніх з метою проведення таких заходів, а саме - ознайомленням працедавців із виявленням нелегальної праці, з’ясуванням причин поширення цього явища та виведення неформальної зайнятості з «тіньової» економіки. 

Далі слово взяла начальник відділу взаємодії з роботодавцями Юлія Іщук, яка презентувала інноваційні послуги служби зайнятості для роботодавців, а саме створення електронного кабінету роботодавця та запропонувала присутнім провести захід у формі «питання-відповідь». 

Роботодавців цікавили питання укладання строкових договорів, правильне оформлення наказів про прийняття та звільнення працівників.
Також Тетяна Ільницька зупинилась на питаннях нарахування компенсації за невикористану відпустку для осіб, що перебувають у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, заповнення трудових книжок при переведенні працівника з тимчасового на основне місце роботи. Ознайомила присутніх про діяльність робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, яка створена та діє у місті Володимирі-Волинському. 

Учасники семінару цікавились можливістю оформлення договорів цивільно-правового характеру. 

На всі питання роботодавці отримали кваліфіковані відповіді.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024